Rondreizen Andalusië

Gelegen in het zuiden van Spanje is Andalusië de grootste autonome regio van Spanje met Sevilla als hoofdstad. De regio biedt zeer diverse toeristische trekpleisters. Rondreizen door Andalusië is dan ook voor jong en oud een schitterende belevenis. Naast de grotere wereldberoemde badplaatsen als Marbella en Torremolinos, welke zeer geliefd zijn onder gezinnen en jongeren, zijn er ook de wat rustigere strandlocaties als bijvoorbeeld Nerja.

De golfliefhebber kan zijn geluk niet op in Andalusië, het gebied kent maar liefst ruim 90 golfbanen. U kunt wandelen in de bergketen Sierra Nevada waar 's winters ook wintersporten tot de mogelijkheden behoort. De cultuur- en geschiedenisliefhebbers bezoeken de prachtige historische steden, zoals Córdoba, Granada en Sevilla.

De vele bezienswaardigheden op uw rondreis door Andalusië

Wanneer u een rondreis wilt maken door Andalusië kunt u kiezen voor een persoonlijk op maat gemaakte aanbieding.Wij geven u enkele tips mee om te bezichtigen in deze prachtige regio. Te beginnen bij Gibraltar, een Engelse enclave in Spanje inclusief de beroemde rode dubbeldekkers en Engelse politieagenten. U kunt er heerlijk (belastingvrij!) winkelen en de Rots van Gibraltar is de enige plek in Europa waar apen in het wild leven. Geniet op de rots van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en op het vasteland van Marokko.Een andere leuke plaats om te bezichtigen is Juzcar, ook wel het smurfendorp genoemd wegens de alleen maar blauwe huisjes in het dorp.Een smeltkroes tussen verschillende beschavingen en culturen is de stad Málaga. De stad heeft vele historische bezienswaardigheden waaronder prachtige kathedralen en wel meer dan twintig verschillende musea.Hoofdstad van de Flamenco is Jerez de la Frontera. Geniet er van de dans, het gitaarspel en het gezang! De stad is tevens bekend van de beroemdste paardrijschool ter wereld, de 'Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre'.

Wat is er allemaal te beleven in het prachtige Andalusië?

Er is zoveel te beleven in deze schitterende regio dat een rondreis door Andalusië wel voor eeuwig zou mogen duren. We proberen er enkele hoogtepunten voor u uit te pikken welke zeker niet mogen ontbreken op deze onvergetelijke rondreis. Te beginnen met de El Caminito del Rey, een spectaculair wandelpad langs steile rotsen in de El Chorro-kloof.

Een plaatselijke markt bezoeken in Andalusië is ook een hele belevenis. Slenter langs de prachtige stalletjes vol geuren en kleuren. Een dagtrip naar de Marokkaanse stad Tarifa Tanger is ook een niet te vergeten avontuur dat u zou kunnen ondernemen. Met of zonder gids genieten in de oude binnenstad (de Kasbah) met een heerlijk kopje plaatselijke thee. Of flaneren over de boulevard onder de eeuwenoude vuurtoren met een prachtig uitzicht over de zee. Uiteraard mag een bezoek aan de bazaar ook niet ontbreken, winkelen tussen de eeuwenoude tapijten en andere ambachten. Terug in Andalusië zou u een dagtocht kunnen boeken met een jeep. Een combinatie van cultuur, avontuur, natuur en heerlijk eten! Genieten van het uitzicht op de top van de Sierra Tejeda en eindigen in de Rio Verde, een prachtige kloof waar twee rivieren uitmonden.

Andalusië, de perfecte mix van strand, cultuur en heerlijk eten

Heerlijk bijkomen tijdens uw rondreis kunt aan één van de vele stranden van deze prachtige regio van Spanje. De veelzijdigheid van deze regio maakt rondreizen door Andalusië ontzettend mooi! Stel zelf uw eigen rondreis samen of kijk voor een geschikte aanbieding geheel naar uw wensen.