Individuele rondreizen Spanje

Ontdek het zonnige Spanje door middel van een rondreis door dit mooie land vol cultuur, adembenemende landschappen en de vriendelijke bevolking. U kunt een rondreis helemaal zelf inplannen. Afhankelijk welk deel van Spanje u wilt bezoeken, kunt u er voor kiezen om te vliegen en met een huurauto uw rondreis door Spanje te maken. Blijft u in het Noorden van Spanje, dan kunt u uw vakantie ook helemaal met eigen vervoer maken. Natuurlijk kunt u ook een georganiseerde rondreis maken waarbij u van plaats naar plaats en van hotel naar hotel rijdt in een voor u gereserveerde huurauto. Voor welke vorm van rondreizen door Spanje u ook kiest, u zult al snel merken dat u met één rondreis lang niet alles van Spanje gaat zien en u zéker nog eens terug wilt!

Afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat, kunt u kiezen voor een hele romantische reis of juist een waar in cultuur centraal staat. Bekijk rustig en zorgvuldig het grote aanbod in rondreizen door Spanje en ga voor de reis en het gebied die je het meeste aanspreekt.
Spanje is te groot om allemaal in één keer te bezoeken en daarom is het raadzaam om slecht één regio uit te kiezen.

Beleef Noord Spanje!

Een rondreis door het Noorden van Spanje is een reis in het groenste gedeelte van Spanje. Veel beboste bergen, uitgestrekte velden met landbouwgrond en een adembenemende kustlijn. U vindt er onder andere de regio Galicië en de provincie Catalonië. 

Galicië
Galicië heeft de bekendste bedevaartsplaats van Spanje. Het pelgrimsoord Santiago de Compostela mag dan ook echt niet ontbreken wanneer u naar Galicië gaat. Er zijn veel verschillende pelgrimsroutes naar dit beroemde bedevaartsoort, maar de Camino Francés en de Camino del Norte zijn wel de bekendste. Van de Camino de Santiago is het eigenlijk de bedoeling dat u deze helemaal te voet aflegt, maar er zijn bepaalde pelgrimsroutes die u ook voor een deel met de auto kunt volgen.

Catalonië
Catalonië heeft onder andere de steden Barcelona en Gerona die een bezoek waard zijn. U vindt er veel kunst en cultuur. Gaudí's imponerende Sagrada Familia in Barcelona en het Dali museum in Gerona. Vergeet de heerlijke keuken vooral niet uit te proberen als u rondreist door het Noorden van Spanje.

Ervaar Midden Spanje tijdens uw rondreis door Spanje

Rondreizen door het midden van Spanje laat u via prachtige routes door de Spaanse binnenlanden dit deel van Spanje ontdekken. Eindeloze stilte en uitgestrekte vergezichten spreken hier niet tot de verbeelding. Hier ervaart u het echte Spanje! De omgeving van Madrid heeft veel oude kastelen en middeleeuwse steden. 

Geniet van de wijnen die deze Spaanse streek te bieden heeft. Wijngebieden als La Rioja en Ribera del Duero zijn wereldberoemd.
Ga op ontdekkingsreis in de streek Castilië La Mancha: het land van Don Quijote. Of bezoek de regio Navarra, bekend van de stieren die door de straten van Pamplona rennen, maar zoveel meer te bieden heeft!

Omarm Zuid Spanje!

De meeste mensen denken bij Zuid Spanje aan de Costa del Sol in Andalusië. Maar Andalusië is veel meer dan dat en echt een prachtig gebied om door heen te reizen. Moorse invloeden geven Zuid Spanje haar karakter met de prehistorische, witte dorpjes.
Het landschap is woestijnachtiger dan in de rest van Spanje en heeft dan ook de meeste zon-uren en hoogste temperaturen van het hele land. Bezoek het prachtige Alhambra paleis in Granada, dit paleis is de Moorse bouwstijl op zijn mooist. Het paleis is erg groot en elke vierkante meter is prachtig versierd.