Fly drive Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca is al jaar en dag razend populair bij toeristen. Het fantastische weer maakt het eiland een magneet voor zonaanbidders. De zonvakanties, waarbij vakantiegangers de hele dag op het strand liggen zijn dan ook populair. Toch is er meer op Mallorca te beleven. Een fly drive naar Mallorca stelt u in staat om niet alleen van de zon en het strand te genieten maar maakt het ook mogelijk het hele eiland te ontdekken. Mundicolor kan u een aanbieding op maat leveren voor de perfecte fly en drive vakantie op Mallorca. 

De historie van Mallorca

Mallorca heeft een lange geschiedenis van overheersing door vreemde mogendheden. Door het grote aantal volkeren wat Mallorca over de tijd heeft bezet ziet u veel verschillende invloeden en bouwstijlen terug op het eiland. Mede hierdoor is een fly drive naar Mallorca interessant. Al voor de officiële jaartelling komt Mallorca reeds in de geschiedenisboeken voor, doordat in het jaar 123 voor Chr. de Romeinen het eiland al veroverden. Zij stichtten ook de stad Palma. Deze stad stamt dus al uit de Romeinse tijd. Na de Romeinen is het eiland diverse keren onder de voet gelopen door een Germaanse stam, de Byzantijnen, de Moren en het Spaanse koninkrijk Aragon. Ook was Mallorca van 1276 tot 1344 een onafhankelijk koninkrijk. Daarna verloor het de onafhankelijkheid weer en werd het onderdeel van Aragon, dat inmiddels een provincie van het Spaanse koninkrijk was geworden. In 1983 kreeg Mallorca verregaande autonomie binnen het Koninkrijk Spanje.

Wetenswaardigheden Mallorca

Mallorca is onderdeel van de eilandengroep de Balearen. De vier grootste en bewoonde eilanden van de Balearen zijn Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De Balearen zijn een autonome provincie van Spanje en Palma de Mallorca is de hoofdstad van deze eilandengroep. De talen die op Mallorca gesproken worden zijn Spaans en Catalaans. Mallorca heeft een mediterraans klimaat. Dit houdt in dat de zomers warm en zonnig zijn en de winters zacht. Mede hierdoor zijn er veel mensen die Mallorca uitkiezen om te overwinteren. Naast het genieten van de zon, kunt u op Mallorca ook heel goed wandelen of fietsen. De vele golfbanen zorgen ervoor dat het eiland tevens veel mensen ontvangt voor een golfvakantie.

Fly drive op Mallorca

Een fly drive vakantie naar Mallorca is ideaal, omdat u niet gebonden bent aan één plek. Daarnaast is het ook zeker de moeite waard om veel meer van Mallorca te ontdekken, dan alleen het strand. Als u een fly drive vakantie boekt, kunt u ervan uitgaan dat de huur van de auto bij de prijs inbegrepen zit. U komt aan per vliegtuig op het vliegveld van Palma de Mallorca. Hier staat uw gekozen auto klaar. De huurauto is all-inclusive en alle kosten, op brandstof na, zijn inbegrepen.

Wat te zien tijdens een fly drive op Mallorca?

Palma de Mallorca
De hoofdstad van Mallorca moet u natuurlijk gezien hebben. U kunt er echt alles zien, zoals de kathedraal La Seu uit de 13e eeuw of het gotisch gebouwde kasteel Castell Bellver. Als u een museumbezoeker bent, mag u het Palau March Museu niet overslaan.

De grotten van Campanet
In het noorden van Mallorca kunt u de schitterende druipsteengrotten van Campanet bezoeken. Met een gids kunt u een tour door deze grotten krijgen en tevens de oudste kerk van het eiland die ernaast staat bezoeken.

Valldemossa
Als u naar het westen van het eiland rijdt, vindt u het stadje Valldemossa. Dit stadje is bekend om de vele steegjes waar u heerlijk kunt ronddwalen. Ook de beschermheilige van Mallorca komt uit Valldemossa.