Fly Drive Andalusië

Zin in een onvergetelijke vakantie in het prachtige, uitgestrekte gebied van Andalusië? Laat een fly drive vakantie voor u op maat maken! Andalusië is een zeer groot gebied, bijna even groot als heel Portugal. Door de enorme variatie aan activiteiten is het een perfecte vakantiebestemming voor jong en oud. De combinatie van de vele historische en idyllische dorpen met de adembenemende natuur zorgen maken Andalusië een ideale bestemming voor een fly drive vakantie!

Verken de mooiste natuurplekken in het zuiden van Spanje met een fly drive vakantie

Vooral de Sierra Nevada en de Alpujarras zijn de ideale plekken om de prachtige en ongerepte natuur te ontdekken. Almijara is daarnaast een fantastisch gebied om te wandelen. Houdt u van de bergen? Dan zit u hier wel goed. De bergen van de Sierra de Grazalema en Sierra de las Nieves alleen al zijn een vakantie naar Andalusië waard. Deze gebieden zijn te vinden tussen Malaga en Cadiz.Gaat u nog verder naar het zuiden, dan vindt u minder bezochte plaatsen waar de natuur echt nog ongerept is. Hierbij willen we u zeker kennis laten maken met het Doñana National Park. Een echte must voor de natuurliefhebber! Bovendien kun je hier veel vogels en zelfs flamingo’s tegenkomen.

Historische steden en dorpen in Andalusië

Andalusië heeft zowel in het binnenland als aan de kust heel wat te bieden. Aan de Middellandse Zee zijn er ontelbare badplaatsen met prachtige uitzichten en in het binnenland is er ontzettend veel te ontdekken in de historische steden. Dan hebben we het over Granada, Sevilla en Malaga. Deze steden zijn perfect gelegen om van daaruit de rest van Andalusië te verkennen.Tussen de berggebieden van Grazalema en Nieves, vindt u de historische stad Ronda. Deze stad is in tweeën gedeeld door een diepe klif, die overbrugt wordt door een prachtige, eeuwenoude brug.

Een Fly Drive door Andalusië. De perfecte combo van natuur en activiteit.

Vanuit Almuñecar kunt u een mooie route met de auto starten. U rijdt omhoog via Otivar en blijft deze weg helemaal volgen. Na een tijdje begint het mooiste gedeelte van deze route.U kunt hier ook even uitstappen om een prachtige wandeling te maken langs het pad bij Rio Verde. Hier komt u uit bij de Cascata del Rio verde, een adembenemende waterval. Het gebied is op zijn mooist in de lente of in de herfst. De meeste wandelroutes liggen op een hoogte van 1000 à 2000 meter en vanaf hier kunt u bij goed weer zelfs Marokko zien liggen. 

Wanneer u een gezellige dag in een prachtig wit dorp wilt doorbrengen moet u een bezoek brengen aan het dorpje Nerja. Hier vindt u naast de mooie witte huisjes ook indrukwekkende grotten om te bezoeken.

Beste periode om in Andalusië te vertoeven.

Juli en augustus zijn de twee warmste maanden in Andalusië, de temperatuur kan dan gemakkelijk oplopen tot 35 à 40 graden. Dit zijn natuurlijk wel temperaturen waar u tegen bestand moet zijn. Bent u geen liefhebber van de hitte? Dan raden we u aan om net vóór of net na de zomer te gaan. De temperaturen zijn dan nog zeer aangenaam, namelijk rond de 25 graden.

Heeft u interesse om een trip te maken naar het prachtige Andalusië? Dan maken we graag een aanbieding op maat voor u.