Mundicolor Spanje Vakanties

8-daagse Paradores fly-drive De Legacy of Al Andalusi II route

Zoals Nederland met tulpen en klompen gestereotypeerd wordt, wordt Andalusië dat met stranden, flamenco, fiestas, tapas en sherry; deze typering symboliseert de ontspannen levensstijl van de Andalusiers. Maar Andalusie heeft zoveel meer te bieden; een bijzonder rijke historie waarin de Moren zeven eeuwen de scepter hebben gezwaaid en er een fascinerende erfenis hebben achtergelaten, met name in de Werelderfgoedsteden Cordoba en Granada. Sevilla, de derde Werelderfgoedstad van deze regio ligt niet op de route van deze rondreis. Maar, als u het graag wilt en flink doortrapt, kunt u Sevilla vanuit Cordoba ook nog meepakken als stop.

1e dag: Malaga - Jaen - Ubeda
Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. Jaen is niet alleen het land van de olijven. Het stadsgezicht wordt bepaald door het Castillo de Santa Catalina, een arabisch fort dat vooral opvalt vanwege zijn enorme toren. Jaén was nooit een grote belangrijke stad met sterke invloed op de regio. Die rol werd in het verleden gespeeld door Cordoba en Granada. Maar dat neemt niet weg dat Jaén redelijke welvaart heeft gekend, dankzij lood uit de omringende bergen en later de lucratieve productie van olijfolie. Jaén werd door de Moren Geen genoemd, halteplaats voor karavanen. Het fort op de strategische plaats tussen Andalusië en Castilië werd na de verovering door Ferdinand III Castillo de Santa Catalina genoemd. Het kasteel domineert nog steeds op een bergtop boven de stad. Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de kathedraal die hoog oprijst boven het centrum van de stad. Met de bouw ervan werd in 1492 begonnen en onder de Vlaams-Andalusische bouwmeester Andrés de Vandaelvira werd het werk grotendeels voltooid. In de kerk vindt u veel smeedwerk van de kunstenaar Bartolomé die veel hekwerken voor kerken en kapellen maakte. Via het kunstnijverheidsmuseum Palacio Villardompardo kunt u ook de Baños Árabes bezoeken. De Capilla de San Andrés is een mudéjar kapel uit de 16de eeuw waar een hoogtepunt uit het werk van eerdergenoemde Bartolomé te zien is.
Overnachting: Parador van Ubeda****.

2e dag: Jaen - Ubeda
In een uitgestrekt gebied van olijfboomgaarden en omsloten door de bovenvallei van de Guadalquivir ligt Ubeda. De oude stad ligt binnen de stadsmuren die door de Moren zijn gebouwd rond 852. Verder zijn de gebouwen in Úbeda voornamelijk van renaissancistische architectuur, dankzij enkele van de invloedrijkste mannen van de 16de eeuw, Francisco de los Cobos en Juan Vázquez de Molina. Vooral het plein dat de naam draagt van de laatste, is sfeervol en wordt omringd door elegante paleizen en kerken. Ook de Parador van Úbeda staat aan dit plein en het was de voormalige residentie van de kapelaan van de Capilla del Salvador die weer ontworpen was als persoonlijke kapel voor Francisco de los Cobos.
Overnachting: Parador van Ubeda ****.

3e dag: Ubeda - Cazorla 
De rivier Guadalquivir ontspringt in het gebergte van Cazorla, een van de groene longen van Andalusie. Deze streek met hoge bergtoppen, bomen en waterrijke kreken, maakt deel uit van het grootste natuurgebied van Spanje.
Overnachting: Parador van Cazorla ***

TIP: Op weg naar Cazorla raden wij u aan u om om te rijden via Baeza, door de Romeinen Baetica genoemd, wordt omgeven door grote uitgestrekte olijfgaarden, zo kenmerkend voor de provincie Jaen. Het stadje heeft opmerkelijk veel renaissance gebouwen. Nadat het in 1226 werd veroverd door Ferdinand III, overigens als eerste Andalusische stad die door de Moren werd opgegeven, werd het bevolkt door Castillaanse ridders. Die bloeiperiode bereikte zijn hoogtepunt in de 16de eeuw toen Andrés de Vandaelvira er schitterende gebouwen heeft laten neerzetten. Baeza leent zich uitstekend voor een stadswandeling langs de vele fraaie gebouwen met verschillende stijlen.

4e dag: Cazorla
Cazorla is een klein, leuk plaatsje met oude huizen en trapstraatjes en pleintjes, maar het is vooral bekend van het Parque Natural de Cazorla, Segura y Las Villas. Hier ontspringt tussen de drie paralel lopende ketens Sierra de Segura, Sierra del Pozo en de Sierra de Cazorla, de 560 kilometer lange rivier de Guadalquivir. Het bergmassief is niet zo hoog, maar het is een schitterend natuurgebied met een rijke vegetatie van pijnbomen en kleinere planten als tijm, jasmijn, lavendel en het zeldzame Cazorla viooltje. Er komen in dit gebied meer dan 100 vogelsoorten voor waaronder de steenarend, vale gier en lammergier. U kunt er ook de otter aantreffen en het everzwijn en de moeflon. Het gebied is zeer geschikt voor wandelingen waarover op verschillende plaatsen uitgebreide informatie wordt gegeven. 
Overnachting: Parador van Cazorla ***

5e dag: Cazorla - Granada
Granada spreekt velen tot de verbeelding. Het is een veel bezongen stad met een indrukwekkende geschiedenis. Reeds de Romeinen stichtten er Illiberis waaruit Granada later is ontstaan en waar nu de oude wijk Alcazaba Cadima ligt. Hier en in het lager geleden deel, de wijk Albaicín, vindt u de vele winkeltjes, barretjes en restaurantjes met veelal een Noord Afrikaanse inslag. Het is er gezellig, er is een drukte van belang en toch kun je er heerlijk rondslenteren. Een andere aantrekkelijke wijk voor gezellig rondneuzen is vlakbij, de wijk rond de kathedraal. Hier vindt u weer de chiquere winkels. Natuurlijk gaat u de bezienswaardigheden van Granada bezoeken en daarbij zal de citadel het hoogtepunt zijn. Het Alhambra met de Generalife, het paleis van Karel V en de vesting is een complex monument met zoveel details dat u steeds na vele veschillende bezoeken weer nieuwe details zult ontdekken. Dus bij uw eerste bezoek komt u ogen tekort. En dan heeft Granada nog veel meer in petto: de kathedraal, Capilla Real, Corral de Carbón, Casa de los Tiros, El Bañuelo, u heeft het druk, maar prettig druk in deze stad die u ´s avonds weer een keur aan genoegens te bieden heeft. In Granada is de tapa altijd bij het drankje inbegrepen en zelden zult u zo´n litanie aan heerlijke tapas aangeboden krijgen. 
De Parador van het Alhambra, gelegen midden in het Alhambra, is gevestigd in het oude klooster San Francisco, gelegen tussen de ingang van het Alhambra en de torens van de Infantas en La Cautiva, net tegenover de bekende tuinen van het Generalife. De Parador werd geopend in 1954 in het gebouw wat ooit ook bekend stond als het Palacio de los Infantes. Deze reis biedt u een unieke ervaring om te kunnen slapen daar waar ooit Koningen en Moorse Prinsen sliepen.

6e dag: Granada - Cordoba
Deze stad, gebouwd door de Romeinen, werd begin 8e eeuw veroverd door de Moren. De oude stad, en het pronkstuk, de Mezquita, staan op de Werelderfgoedlijst. De invloed van de Moren op deze stad is, op zijn minst, indrukwekkend te noemen. Wist u dat in de 10e eeuw Cordoba, met rond een half miljoen inwoners, de grootste stad ter wereld was? En dat het toen tevens het belangrijkste financiële, commerciële en culturele centrum van de wereld was? Van de talrijke monumenten die Cordoba aan zijn glorietijd heeft overgehouden, mag u in ieder geval de Mezquita niet overslaan
Uw hotel, de moderne Parador de Cordoba ****, staat op de ruines van het in de 8e eeuw gebouwde zomerpaleis van Abd-ar-Rahman I, die hier in de 8e eeuw het kalifaat Cordoba stichtte. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

7e dag: Cordoba
Vandaag heeft u de mogelijkheid om Sevilla te bezoeken, deze stad, ook wel de meest Spaanse stad van Spanje genoemd ligt op ca. 90 minuten rijden van uw Parador. In de oude joodse wijk met een wirwar van witgeschilderde straatjes. Hier vindt u de kathedraal met La Giralda, de Moorse klokkentoren, die u kunt beklimmen en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Ook 's-avonds is het de moeite waard door Santa Cruz te slenteren; de barretjes en restaurantjes trekken veel gasten en het is er altijd gezellig druk.
Overnachting in de Parador de Cordoba ****.

8e dag: Cordoba - Sevilla
Vanuit Cordoba rijdt u na het ontbijt terug naar de luchthaven van Sevilla waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.

Inclusief:
- Vlucht Amsterdam - Malaga // Sevilla - Amsterdam per lijndienst van transavia.com
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 7 etmalen autohuur Avis Categorie A (Bijv. Ford Ka of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in de aangegeven accommodatie(s) op basis van logies en ontbijt

Geeft u de voorkeur aan een grotere auto dan kunt u deze onder opties (stap 3) wijzigen in een andere auto categorie tegen de toeslag tussen categorie A en de door u gewenste categorie. Boekt u met 4 personen en heeft u liever 2 auto's  in plaats van 1 auto dan kunt u dat bij boeking vermelden.

Parador de Cazorla

Ligging

In een prachtige natuurlijke omgeving op 25 km van Cazorla. De Parador, gelegen op 1400m hoogte midden in het Parque Natural de las Sierras de Cazorla, Segura en Las Villas, is de perfecte accommodatie voor een verblijf op het platteland in het noordoosten van Andalusië. De omgeving is werkelijk adembenemend met de Canada de las Fuentes en de watervallen van Linarejos.

Alle kamers hebben telefoon, TV, satellietkanalen, minibar, kluisje en verwarming.

Het hotel heeft een specialiteiten restaurant, parking, receptie, lobby, bar, winkeltje, tuin met speeltuin en een zwembad. SERVICES

Parador de Granada

Ligging

Het Parador de Granada heeft een prachtige locatie op het terrein van het Alhambra. Dit luxe hotel is gevestigd in een 15e-eeuws klooster met een gerenommeerd restaurant. De historische binnenstad van Granada en de kathedraal liggen op slechts 10 minuten lopen van het Parador. Het plein Bib Rambla, met bars en cafés, bevindt zich op 1 km van het hotel.

De kamers van dit hotel beschikken over telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Het sfeervol ingerichte hotel met Christelijke en Arabische elementen heeft een receptie, lobby, bar, lift, winkeltje, zomerterras en tuin.

Parador de Cordoba

Ligging

De Parador van Cordoba ligt aan de rand van de stad, op het voormalige terrein van Al-Rusafa, het zomerpaleis van Abderramán. Het bevindt zich op een heuvel omgeven door weelderige tuinen met een zwembad. Alle kamers hebben telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, lobby, bar/cafetaria met zomerterras, lift, winkeltje en specialiteitenrestaurant. Verder heeft het hotel een schitterende tuin met zwembad, ligweide en ligstoelen, tennisbaan, speeltuin en een ruime parking.

Parador de Ubeda

Ligging

Parador de Ubeda bevindt zich in een eeuwenoud voormalig paleis. Het gebouw heeft een prachtige voorgevel en een indrukwekkende binnenplaats. De Parador ligt in het historische gedeelte van de stad Úbeda, aan het plein, naast één van de mooiste gebouwen van de stad, de Sacra Capilla de el Salvador.

De kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamers beschikken over bad of douche en toilet.

De Parador beschikt over een receptie, bar, lobby en restaurant. Het ontbijt is in buffetvorm.

Ontdek ook de prachtige landelijke omgeving rond Jáen (ca. 60km), met zijn immense olijfboomgaarden en maak kennis met het nationaal park van Cazorla (ca. 70km).

Parador de Jaen

Ligging

De Parador van Jaen is gevestigd in een 18e-eeuwse kasteel bovenop de top van de heuvel Santa Catalina. Het hotel is prachtig gerenoveerd waarbij de enorme stenen muren en veel historische elementen behouden zijn gebleven.

De stijlvolle kamers zijn allen voorzien van telefoon, TV (Canal+, satellietkanalen) en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

De Parador heeft een receptie, bar, lift, lobby, salon, parking, winkel en een zwembad met ligstoelen. Tevens beschikt de Parador over een specialiteiten restaurant waar streekgerechten geserveerd worden.

De Legacy of Al Andalusi II route

Bijzonderheden

Paradores de Turismo
Paradores zijn een uniek netwerk van charmehotels, gesitueerd door heel Spanje. De eerste Parador werd opgericht in 1928 en vandaag de dag zijn er 93 verspreid over het land. Velen zijn in prachtig gerestaureerde historische gebouwen - Moorse forten, voormalige kloosters, paleizen, kastelen, landhuizen, sommige in op locaties die op de wereld erfgoed lijst staan, anderen in Nationale Parken en bergachtige gebieden of in een idyllische kustplaatsje. De unieke stijl en de schitterende omgeving van enkele van de Paradores, gecombineerd met hun uitstekende restaurants, maken dat ze een ideale setting zijn voor een luxe verblijf in Spanje. Alle kamers bieden comfortabele accommodatie en goede service. De restaurants zijn van een hoog niveau met de focus op regionale gerechten en uitstekende lokale wijnen. Ze variëren van 3 tot 5 sterren en zijn, verrassend genoeg, zeer redelijk geprijsd. Op bepaalde tijden van het jaar hebben ze verbluffende speciale aanbiedingen!

Cultuur, gastronomie…
…en kunst, diners en middeleeuwse opvoeringen, wijnproeven en wijncursussen, routes door emblematische Spaanse plaatsen... De paradores geven u de gelegenheid om een belangrijk deel van de Spaanse cultuur te leren kennen. Meld u aan voor een bezoek met gids aan de Moskee van Cordoba, een van de meest bijzondere bouwwerken in de wereld. Wandel door de historische centra van steden zoals Segovia, Salamanca o Santiago de Compostela, alle door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoedsteden, via routes die door de paradores zelf worden georganiseerd. U kunt dit alles doen terwijl u tot rust komt in hotels waar het comfort en de voortreffelijke klantenservice voorop staan. Wat wilt u nog meer?

Sporten voor de grootste durfals
Als u uw adrenalinapeil wilt verhogen, dan hebt u geluk: Paradores zijn uitgelezen plaatsen om een avontuur te beginnen dankzij hun op het actieve toerisme gerichte programma's. In de parador van Cazorla kunt u het nationale park van Cazorla bezoeken. Wilt u de kick van het rafting ervaren of kanoën in spectaculaire natuurgebieden zoals de rivier de Sella, de Miño of het natuurpark van Grazalema? Het enige wat u hoeft te doen is een kamer reserveren in de paradores van Cangas de Onis, Tui of Ronda. Andere mogelijkheden zijn: een rondvaart in een heteluchtballon die u kunt ondernemen in de parador van Vic-Sau; duiken in El Hierro; in grotten afdalen vlak naast de parador van Fuente Dé, midden in het gebergtePicos de Europa; paardrijden of tochten in een terreinwagen door het gebergte Sierra de Gredos. De keuze is enorm!

En natuurlijk, golfen
Spanje is een must voor golfliefhebbers. Denk er niet langer over na: maak kennis met deze sport, of verbeter uw zwakke plekken, tijdens de intensieve golfcursussen die u bijvoorbeeld kunt volgen in de paradores van Malaga Golf, el Saler, Aiguablava, Ayamonte, Benicarló of Jávea. Geweldige golfbanen tegen hele voordelige prijzen.

Natuur van zuid naar noord
Bergschoenen en -kleding, rugzak, veldfles, hoed, zonnebrandmiddel, regenjas voor het geval dat, en heel veel zin om ongelofelijk mooie landschappen te zien. Kom het zelf beleven: De paradores organiseren excursies naar indrukwekkende natuurgebieden zoals de nationale parken van de Tablas de Daimiel, Doñana of Monfragüe, waar u kunt genieten van hun flora en fauna. Maar er valt meer te doen. Wandelen in La Palma, een eiland dat door de UNESCO is uitgeroepen tot Biosfeerreservaat; unieke landschappen aanschouwen, zoals Las Médulas, een compleet werelderfgoed verborgen tussen de bergen van Castilië en Leon; de sterren bewonderen vanaf de berg de Teide, de hoogste top van Spanje.… Heel verleidelijk, vindt u niet?

Oasis aan gevoelens
Arabische baden en bubbelbaden, schoonheidsbehandelingen, spa -programma's midden in de natuur, massages aan de Middellandse-Zeekust… Klinkt goed, niet? Paradores zijn een ideale manier om aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen. Alleen, met zijn tweeën of in gezelschap van vrienden. In de paradores van Cordoba, Hondarribia, Vielha, Zafra en Limpias vindt u de ideale rust en welzijn om uw lichaam en geest te verlichten. Rust, gezondheid en relaxen: laat u verleiden.
Zuid-Spanje_1

Zuid-Spanje

Andalusië is het zuidelijk deel van Spanje, dat u onmiddellijk associeert met het uitbundige, zorgeloze, zonnige leven; het land van de fiestas, folkloristische feesten en flamenco dansen. Maar ook het land van de indrukwekkende bergketens, wijngaarden, olijfbomen en onvergetelijke witte dorpjes. De regio is verdeeld in acht provincies.

De kustprovincies zijn: Almeria, Malaga, Cadiz en Huelva. Cadiz is een van de provincies die
de nog ongerepte Costa de La Luz omvat. Hier vindt u prachtige, witte dorpjes. Huelva loopt van Cadiz tot aan de grens met Portugal en is voornamelijk bekend vanwege de mooie stranden en het Nationaal Park 'Coto Donana'.

De provincies in het binnenland van Andalusië zijn Jaen, Granada, Cordoba en Sevilla. In de provincie jaen vindt u het prachtige Natuurpark van Cazorla. Het hoogtepunt van de provincie granada is de gelijknamige stad. Geef hem een aalmoes, vrouw, want er bestaat in de wereld geen grotere smart, dan blind te zijn in Granada. Aan deze spreuk, die op de toegangspoort van het Alhambra staat, valt niets toe te voegen. Half Arabisch, half christelijk is het karakter van Granada, met het Alhambra als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Deze, op een heuvel gelegen paleisstad is omgeven door vestingmuren met meer dan 30 torens. Granada was de hoofdstad van het laatste mohammedaanse koninkrijk in Spanje en in het Alhambra heeft men als het ware aan de Arabische cultuur een eeuwigheidswaarde willen geven. Cordoba, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, wordt tot een van de oudste steden van Spanje gerekend en was van de 8ste tot de 11de-eeuw de hoofdstad van het Mohammedaanse Spanje. Uit deze periode dateren het Alcazar met zijn prachtige tuinen en de Mezquita, de kathedraal met zijn honderden pilaren en bogen. Maar er is natuurlijk nog veel meer bezienswaardig zoals het 'Alcazar' / de vesting, de 'Juderia' wijk met levendige kronkelstraatjes vol winkeltjes en terrassen en de 'Medina Azahara', de Moorse paleisstad even buiten Cordoba.
Sevilla verpersoonlijkt zoveel Spaans karakter, biedt zoveel variëteit aan artistieke rijkdom, bezit zoveel charme dat men haar het kenmerk van Spanje is gaan noemen. Het is de bakermat van veel Spaanse kunst en cultuur, o.a. van de Spaanse Flamenco. 

andalucia1

Andalusië

Andalusië is het zuidelijk deel van Spanje, dat u onmiddellijk associeert met het uitbundige, zorgeloze, zonnige leven; het land van de fiestas, folkloristische feesten en flamenco dansen. Maar ook het land van de indrukwekkende bergketens, wijngaarden, olijfbomen en onvergetelijke witte dorpjes. De regio is verdeeld in acht provincies.

De kustprovincies zijn: Almeria, Malaga, Cadiz en Huelva. Cadiz is een van de provincies die
de nog ongerepte Costa de La Luz omvat. Hier vindt u prachtige, witte dorpjes. Huelva loopt van Cadiz tot aan de grens met Portugal en is voornamelijk bekend vanwege de mooie stranden en het Nationaal Park 'Coto Donana'.

De provincies in het binnenland van Andalusië zijn Jaen, Granada, Cordoba en Sevilla. In de provincie jaen vindt u het prachtige Natuurpark van Cazorla. Het hoogtepunt van de provincie granada is de gelijknamige stad. Geef hem een aalmoes, vrouw, want er bestaat in de wereld geen grotere smart, dan blind te zijn in Granada. Aan deze spreuk, die op de toegangspoort van het Alhambra staat, valt niets toe te voegen. Half Arabisch, half christelijk is het karakter van Granada, met het Alhambra als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Deze, op een heuvel gelegen paleisstad is omgeven door vestingmuren met meer dan 30 torens. Granada was de hoofdstad van het laatste mohammedaanse koninkrijk in Spanje en in het Alhambra heeft men als het ware aan de Arabische cultuur een eeuwigheidswaarde willen geven. Cordoba, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, wordt tot een van de oudste steden van Spanje gerekend en was van de 8ste tot de 11de-eeuw de hoofdstad van het Mohammedaanse Spanje. Uit deze periode dateren het Alcazar met zijn prachtige tuinen en de Mezquita, de kathedraal met zijn honderden pilaren en bogen. Maar er is natuurlijk nog veel meer bezienswaardig zoals het 'Alcazar' / de vesting, de 'Juderia' wijk met levendige kronkelstraatjes vol winkeltjes en terrassen en de 'Medina Azahara', de Moorse paleisstad even buiten Cordoba.
Sevilla verpersoonlijkt zoveel Spaans karakter, biedt zoveel variëteit aan artistieke rijkdom, bezit zoveel charme dat men haar het kenmerk van Spanje is gaan noemen. Het is de bakermat van veel Spaanse kunst en cultuur, o.a. van de Spaanse Flamenco.

Reisdata:
- elke zondag

Inbegrepen
- vlucht per Vueling/Iberia Amsterdam - Malaga // Sevilla - Amsterdam (o.b.v. de J-klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 7 etmalen Avis autohuur categorie A. (Fiat 500 of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in aangegeven Paradores o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen
- lunches en diners
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- bagage aan boord van Vueling/Iberia vlucht
- bemiddelingskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze klasse niet beschikbaar is, kan een toeslag berekend worden.
De definitieve prijs per persoon wordt getoond in het volgende scherm nadat u op het gewenste vluchtschema heeft geklikt. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie