Mundicolor Spanje Vakanties

8-daagse Paradores fly-drive De España Verde II route

De noordkust kan beschouwd worden als het eeuwig groene deel van Spanje. Van de weidegronden in het binnenland tot aan de rand van de klippen is alles met een groen laagje bedekt. De prijs die daarvoor betaald wordt is een gestadig vallende fijne regen die de grond voedt, het landschap tot een geheel maakt en voor het hydrografische evenwicht zorgt. Het zijn de bergen die doorlopen tot in de zee. De Atlantische Oceaan en de Cantabrische Zee hebben spectaculaire klippen gevormd die bescherming bieden aan kleine havens, fijne zandstranden en verborgen inhammen die alleen de meeuwen kennen. De inwoners –Kelten, Asturiërs, Cantabriërs en Basken– werden beschermd door de natuur en konden zo weerstand bieden aan de Romeinen, de Arabieren en de invasies vanuit de zee. In Galicië ontstond in Santiago de beroemdste van alle bedevaarten. In Asturië begon de Herovering, de strijd tegen de Arabieren die bijna zeven eeuwen zou duren. Vanuit Cantabrië vertrokken in de IXe eeuw de Foramontanos, die het door oorlogen verwoeste Castilië herbevolkten. In het Baskenland is de oudste westerse taal behouden gebleven: het Baskisch. De vier gemeenschappen aan de noordkust zijn altijd gemakkelijker via de zee te bereiken geweest dan over land. De streken landinwaarts, bergachtig, dichtbegroeid en vrijwel zonder paden, zijn door slechts weinige reizigers doorkruist –de meesten van hen op weg naar Santiago de Compostela–. Het zijn verborgen plekken die daardoor niet alleen het landschap maar ook de gewoonten en tradities in zuivere vorm hebben kunnen behouden. Een tocht door het Groene Spanje, zowel op de kust als op de landbouw gericht, zal zelfs de meest veeleisende bezoeker tevreden kunnen stellen.

1e dag: Bilbao - Hondarribia
Vlucht Amsterdam - Bilbao per lijndienst van Vueling. Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. Vanuit Bilbao rijdt u naar Hondarribia. In Hondarribia, een vissersplaats met een mooi breed strand, is een interessant ommuurd oud stadsgedeelte behouden gebleven dat op de Landelijke Monumentenlijst staat. Via de poort van Santa María bereikt men de Calle Mayor met talrijke herenhuizen, waaronder het Gemeentehuis met een mooie barokke voorgevel, het paleis van Casadevante, eveneens barok uit de XVIIe eeuw, het Zuloagapaleis en het huis van de familie Guevara. Aan het einde van de straat bevindt zich de gotische parochiekerk uit de vijftiende eeuw, met een barokke toren. De Calle Mayor mondt uit in het Plaza de Armas met aan een van de zijden het kasteel van Karel V, tegenwoordig een Parador. Buiten het ommuurde deel van de stad ligt de wijk La Marina met karakteristieke vissershuisjes en aan de andere kant van het strand leidt een boulevard naar de vissershaven. Van hieruit loopt een weg omhoog naar het kasteel van San Telmo en naar de vuurtoren van Higuer.
Overnachting in de Parador van Hondarribia

TIP: Vanuit uw overnachtingsadres kunt u eenvoudig San Sebastian bezoeken, Donostia, zo wordt de stad genoemd in de eigen taal, is gebouwd langs de Río Urumea waar deze in de zee uitmondt. San Sebastian is dan ook al lange tijd een belangrijke badplaats met prachtige stranden en een fraaie boulevard. In de late middeleeuwen was San Sebastian een klein dorp van walvisvaarders. Pas na de bezetting door Napoleon van 1808 tot 1813 is de plaats zich gaan ontwikkelen en een eeuw later was het de mondaine badplaats voor de Europese rijken. In San Sebastian en omgeving is de Spaanse keuken goed vertegenwoordigd met maar liefst 3 restaurants met Michelin sterren die bij de eerste 20 van de wereld behoren.

2e dag: Hondaribia - Argomaniz
Mocht u het spectaculaire Guggenheim Museum in Bilbao willen bezoeken dan kunt u er voor kiezen om vandaag om te rijden langs de kust en niet direct af te zakken naar Vitoria en het nabij gelegen Argomaniz.
Uw hotel is gevestigd in een voormalig paleis, in Renaissancestijl, van de adellijke familie Larrea. In de gevel is het familiewapen gebeiteld. Het interieur van het paleis is nog steeds zeer sfeervol en straalt een voorname rust uit. Volgens de verhalen verbleef Napoleon in 1813 in dit Renaissance paleis om na de Russische Veldtocht op krachten te komen voordat hij de stad Vitoria/Gasteiz aanviel. Hij leed hier een beslissende nederlaag en moest Spanje prijsgeven aan de geallieerden. De Parador ligt prachtig en heeft een mooi uitzicht over de laagvlakte van Alava, de Gorbea bergketen en het Ullibarri Gamboa, een stuwdam in een natuurreservaat met mooie stranden.

3e dag: Argomaniz - Limpias
Limpias, een oude havenstad die bekend werd door het wondere beeld van Santo Christo de la Agonía, belangrijke civiele architecturen. Typisch zijn hier de plaatselijke wentelteefjes met warme chocolademelk.
Overnachting: Parador van Limpias.

4e dag:
Limpias
Vanuit Limpias heeft u vandaag de tijd om het Cantabrische gedeelte van de Picos de Europa te verkennen of om een bezoek te brengen aan het spectaculaire Guggenheim Museum in Bilbao. Op ca. een uur rijden van Bilbao vindt u de mondaine badplaats San Sebastian welke bekend staat om zijn uitstekende tapasbars (pinchos) en sterrenrestaurants.

5e dag:
 Limpias - Fuente De
Langs de route wordt u voortdurend verrast door kleine en pittoreske dorpjes die hoog tegen de indrukwekkende hellingen van het oostelijk massief van de Picos de Europa hangen, als Argüebanes, Brez, Tanarrio of Mogrovejo, waarvan het silhouet zich onderscheidt door de ranke middeleeuwse toren tegen de achtergrond van het hooggebergte. Het zijn allemaal in een droomlandschap verzonken, betoverende landelijke gehuchtjes waar men kan genieten van het typische streekgerecht: de cocido lebaniego. Aan het einde van de weg komen we bij Fuente Dé, met het monumentale hotel Parador de Turismo, en een kabelbaan die ons omhoog voert naar het centraal massief van de Picos de Europa. Bovenaan is het vergezicht onbeschrijfelijk. Andere excursies door de rest van de valleien van Liébana voeren ons naar Piasca, met zijn Romaanse Mariakapel (1174), of naar Llesba, bij de pas van San Glorio, vanwaar men een spectaculair uitzicht heeft over het Cantabrisch Gebergte.
Overnachting: Parador van Fuente De.

6e dag: Fuente De - Cangas de Onis
NB: Voor liefhebbers van prehistorische kunst: vlakbij Santiliana del Mar bevinden zich de Cuevas de Altamira, ontdekt in 1869 en in 1985 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Deze kunst wordt tot de mooiste van de wereld gerekend en bestaat o.a. uit gravures en tekeningen uit 18.000 voor Christus. Ter bescherming van de schilderingen kunnen de grotten slechts beperkt worden bezocht. Er is schriftelijke toestemming nodig dus check ruim voor uw vertrek hun website voor de voorwaarden. Lukt het niet, wees niet getreurd; Cangas de Onis, uw volgende stop, is de toegangspoort tot de schitterende Picos de Europa, het grootste nationale park van Europa. Het dankt zijn naam aan de zeelieden voor wie de bergtoppen, als ze naar huis terugkeerden, symbool stonden voor "bijna thuis". Het park bestaat uit zeer diverse landschappen, is rijk aan flora en fauna en de wegen zijn goed. Bij het buro voor toerisme in Cangas kunt u informatie krijgen over wandelingen, georganiseerde tours maar ook over routes die u met uw eigen auto kunt afleggen.
Uw hotel, de prachtige Parador de Cangas de Onis ****, is schitterend gelegen in een groene omgeving, aan de oever van de Sella, omringd met de toppen van de Picos de Europa. Het is gehuisvest in een voormalig klooster uit de 12e eeuw, het San Pedro de Villanueva klooster, dat al sinds 1907 tot nationaal Spaans monument is verklaard.

7e dag: Ribadeo - Vilalba
De kustweg voert ons westwaarts naar Luarca, dankzij het heldere, lichte straatbeeld bekend als de “witte stad”. De haven van Luarca biedt beschutting aan een van de grootste Asturische vissersvloten. De kerk van Santa Eulalia, waarvan de eerste muren verrezen in 912, en de kapel van La Atalaya, waar de in paasprocessie rondgevoerde Blanke Maagd aanbeden wordt, voeren ons terug naar een ver verleden. Het volkenkundig museum heeft een collectie van zo’n 1300 stukken, die ons laten zien hoe men er meer dan 100 jaar geleden woonde en werkte. Ook Puerto de Vega is een vissersplaatsje dat ligt ingebed in de rotskust. Hier overleed Gaspar Melchor de Jovellanos, die er drie jaar lang zijn graf had in de parochiekerk, een barokke tempel met waardevolle retabels. Hierna komen we in Navia, waar de natuur  en de boerenbevolking aan de riviermonding in harmonie samenleven in het reservaat van Barayo, een broedgebied van grote ecologische waarde. De streekhoofdstad Navia ligt op de rechteroeve. Belangrijke gebouwen zijn hier het huis van de markies van Santa Cruz, het gemeentehuis en de kerk van Onze Lieve Vrouwe van de Boot. Vlakbij Navia brengen we een bezoek aan Castro de Coaña, waarvan het verleden teruggaat tot enkele eeuwen voor de komst van de Romeinen. Tachtig hutten zijn er bovengehaald, en ook een grote toren, die boven alles uitstak. Het straatleven van Tapia de Casariego concentreert zich vooral op het Plaza de la Constitución, in de beschutting van de kerk van San Esteban, en aan de kleine haven, maar ook op het strand, met zijn enorme golven, is het goed toeven. Iets zuidelijker ligt Castropol, met zijn witgekalkte gevels en steil hellende straten. Aansluitend rijdt u door naar Mondoñedo, gelegen in een brede vallei was dit religieuze centrum eens de hoofdstad van Galicië. De kathedraal van San Mariño, met schitterende Romaanse gevel herbergt een van de mooiste musea met religieuze kunst van Spanje. Vervolgens door naar Lugo, een van de laatste halteplaatsen van belang voor bedevaartgangers naar Compostela. Enorme stadswallen die stammen uit de tijd van de Romeinen omsluiten de oude binnenstad.
Uw overnacht in de Parador in Vilalba; Deze indrukwekkende Galicische toren uit de 15de eeuw was de vroegere verblijfplaats van de hertogen van Vilalba, de heren van ‘Andrade’, en wordt gekenmerkt door dikke muren en donkerkleurig hout. Later werd naast de toren een nieuw gedeelte bijgebouwd in de stijl van een typisch Galicisch paleis.

8e dag: Vilalba - Santiago de Compostela
Vanuit Vilalba rijdt u na het ontbijt terug naar de luchthaven van Santiago de Compostela waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren. Vlucht per Vueling naar Amsterdam

Inclusief:
- Vlucht Amsterdam - Bilbao // Santiago de Compostela - Amsterdam per lijndienst van Vueling
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 7 etmalen autohuur Avis Categorie A (Bijv. Ford Ka of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in de aangegeven accommodatie(s) op basis van logies en ontbijt

Geeft u de voorkeur aan een grotere auto dan kunt u deze onder opties (stap 3) wijzigen in een andere auto categorie tegen de toeslag tussen categorie A en de door u gewenste categorie. Boekt u met 4 personen en heeft u liever 2 auto's  in plaats van 1 auto dan kunt u dat bij boeking vermelden.

De España Verde II route

Bijzonderheden

Paradores de Turismo
Paradores zijn een uniek netwerk van charmehotels, gesitueerd door heel Spanje. De eerste Parador werd opgericht in 1928 en vandaag de dag zijn er 93 verspreid over het land. Velen zijn in prachtig gerestaureerde historische gebouwen - Moorse forten, voormalige kloosters, paleizen, kastelen, landhuizen, sommige in op locaties die op de wereld erfgoed lijst staan, anderen in Nationale Parken en bergachtige gebieden of in een idyllische kustplaatsje. De unieke stijl en de schitterende omgeving van enkele van de Paradores, gecombineerd met hun uitstekende restaurants, maken dat ze een ideale setting zijn voor een luxe verblijf in Spanje. Alle kamers bieden comfortabele accommodatie en goede service. De restaurants zijn van een hoog niveau met de focus op regionale gerechten en uitstekende lokale wijnen. Ze variëren van 3 tot 5 sterren en zijn, verrassend genoeg, zeer redelijk geprijsd. Op bepaalde tijden van het jaar hebben ze verbluffende speciale aanbiedingen!

Cultuur, gastronomie…
…en kunst, diners en middeleeuwse opvoeringen, wijnproeven en wijncursussen, routes door emblematische Spaanse plaatsen... De paradores geven u de gelegenheid om een belangrijk deel van de Spaanse cultuur te leren kennen. Meld u aan voor een bezoek met gids aan de Moskee van Cordoba, een van de meest bijzondere bouwwerken in de wereld. Wandel door de historische centra van steden zoals Segovia, Salamanca o Santiago de Compostela, alle door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoedsteden, via routes die door de paradores zelf worden georganiseerd. U kunt dit alles doen terwijl u tot rust komt in hotels waar het comfort en de voortreffelijke klantenservice voorop staan. Wat wilt u nog meer?

Sporten voor de grootste durfals
Als u uw adrenalinapeil wilt verhogen, dan hebt u geluk: Paradores zijn uitgelezen plaatsen om een avontuur te beginnen dankzij hun op het actieve toerisme gerichte programma's. In de parador van Cazorla kunt u het nationale park van Cazorla bezoeken. Wilt u de kick van het rafting ervaren of kanoën in spectaculaire natuurgebieden zoals de rivier de Sella, de Miño of het natuurpark van Grazalema? Het enige wat u hoeft te doen is een kamer reserveren in de paradores van Cangas de Onis, Tui of Ronda. Andere mogelijkheden zijn: een rondvaart in een heteluchtballon die u kunt ondernemen in de parador van Vic-Sau; duiken in El Hierro; in grotten afdalen vlak naast de parador van Fuente Dé, midden in het gebergtePicos de Europa; paardrijden of tochten in een terreinwagen door het gebergte Sierra de Gredos. De keuze is enorm!

En natuurlijk, golfen
Spanje is een must voor golfliefhebbers. Denk er niet langer over na: maak kennis met deze sport, of verbeter uw zwakke plekken, tijdens de intensieve golfcursussen die u bijvoorbeeld kunt volgen in de paradores van Malaga Golf, el Saler, Aiguablava, Ayamonte, Benicarló of Jávea. Geweldige golfbanen tegen hele voordelige prijzen.

Natuur van zuid naar noord
Bergschoenen en -kleding, rugzak, veldfles, hoed, zonnebrandmiddel, regenjas voor het geval dat, en heel veel zin om ongelofelijk mooie landschappen te zien. Kom het zelf beleven: De paradores organiseren excursies naar indrukwekkende natuurgebieden zoals de nationale parken van de Tablas de Daimiel, Doñana of Monfragüe, waar u kunt genieten van hun flora en fauna. Maar er valt meer te doen. Wandelen in La Palma, een eiland dat door de UNESCO is uitgeroepen tot Biosfeerreservaat; unieke landschappen aanschouwen, zoals Las Médulas, een compleet werelderfgoed verborgen tussen de bergen van Castilië en Leon; de sterren bewonderen vanaf de berg de Teide, de hoogste top van Spanje.… Heel verleidelijk, vindt u niet?

Oasis aan gevoelens
Arabische baden en bubbelbaden, schoonheidsbehandelingen, spa -programma's midden in de natuur, massages aan de Middellandse-Zeekust… Klinkt goed, niet? Paradores zijn een ideale manier om aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen. Alleen, met zijn tweeën of in gezelschap van vrienden. In de paradores van Cordoba, Hondarribia, Vielha, Zafra en Limpias vindt u de ideale rust en welzijn om uw lichaam en geest te verlichten. Rust, gezondheid en relaxen: laat u verleiden.

Parador de Argomaniz

Ligging

De Parador van Argomaniz is gevestigd in een van de Renaissance-paleizen in Argomaniz. De Parador ligt prachtig en heeft een mooi uitzicht over de laagvlakte van Alava, de Gorbea bergketen en het Ullibarri Gamboa, een stuwdam in een natuurreservaat met mooie stranden.

De ruime kamers zijn voorzien van een houten vloer. De inrichting bestaat uit een mix van moderne en historische elementen. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning en een satelliet-tv.

Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, verwarming, lift, winkeltje, tuin met speeltuin en onbewaakte parkeergelegenheid. Het airconditioned restaurant serveert typische streekgerechten.

Parador de Cangas

Ligging

De Parador van Cangas de Onís ligt aan de groene oevers van de rivier de Sella. Het Nationaal Park Picos de Europa is te voet bereikbaar. In deze omgeving vindt u een Romeinse brug en de historische kapel Santa Cruz. Tevens vindt u vele prehistorische grotten in de buurt.Dit oude klooster en nationaal monument is waarschijnlijk gesticht door Koning Alfonso I in de 8e eeuw. Het wordt omringd door de bergketen Picos de Europa.

Alle kamers hebben telefoon, TV (canal+) minibar, kluisje en arico. De compleet ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De standaardkamers bevinden zich in de nieuwe vleugel.

Het hotel heeft een restaurant, receptie, lobby, (cider)bar, draadloos internet, bar, TV- en leeszaal met open haard, bibliotheek met leesruimte. In de tuin is een speeltuin en parking.

Parador de Limpias

Ligging

De Parador van Limpias is gelegen op een groot landgoed met uitgestrekte tuinen en beschermde bossen, in de Cantabrische stad Limpias. Het indrukwekkende Eguilor Palace Estate is het voormalige zomerverblijf van koning Alfonso XIII.

De kamers zijn voorzien van telefoon, airco, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Het hotel beschikt over receptie, lobby, lift, bar, garage/parking, tuin, binnen- en buitenzwembad, sauna, fitnessruimte en tennisbaan. Tevens beschikt de Parador over een uitstekend restaurant waar voornamelijk visgerechten uit de streek geserveerd worden.

Parador de Vilalba

Ligging

De Parador de Vilalba, ligt op 'la terra chá' (het platteland) van Lugo. Het gebouw bestaat uit een Middeleeuwse toren en een nieuw gedeelte gebouwd in de stijl van een paleis. Vilalba ligt 35 km ten Noorden van Lugo. Het stadje heeft een archeologisch en prehistorisch museum en warme bronnen. Lugo is de hoofdstad van deze regio en is een oude Romeinse stad die op de Wererlderfgoedlijst staat.

De kamers zijn voorzien van alle telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamers beschikken over bad of douche en toilet.

De Parador beschikt over een receptie, bar,lift, airconditioning, sauna, fitness en garage. Het ontbijt is in buffetvorm.

Breng ook een bezoek aan Mondenedo (25km), dit stadje was een belangrijke plaats ten tijde van het koninkrijk Gallicië, er zijn hier nog veel oude gebouwen te bewonderen.

Parador de Hondarribia

Ligging

De Parador van Hondarribia is gevestigd in een indrukwekkend kasteel uit de 10e eeuw met uitzicht over de rivier Bidaso, in het centrum van het oude vestingplaatsje Hondarribia. De boulevard ligt op slechts 250 meter van het hotel; Het strand ligt op 2 km afstand.

Alle kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben douche of bad en toilet.

Het hotel beschikt over een receptie, lobby, bar/cafetaria, lift, winkeltje, terras met uitzicht op zee, een tuinen en een parking.

Parador de Fuente De

Ligging

De Parador van Fuente Dé ligt in de vallei van Liebana aan de voet van het bergmassief Central en aan de uitlopers van de Picos de Europa, tussen eeuwenoude bergruggen met uitgestrekte weiden en bossen.De Parador ligt bij een kabelbaan die naar het Alivia punt gaat waar vanuit men een schitterend uitzicht heeft op de vallei

Alle kamers zijn uitgerust met telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen), kluisje, minibar en zijn voorzien van een volledig ingerichte badkamer met bad of douche en toilet.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, lift, winkeltje en een tuin. Verder is er een garage, een parking en een specialiteiten restaurant waar men gerechten uit de streek serveert.
asturias1

Asturias

Asturias is een van de mooiste regio's van 'Het Groene Spanje' en staat, op grond van het prachtige landschap dat deze regio u biedt, ook wel bekend als 'Paraiso Natural' (natuurparadijs); de grillige kustlijn met zandstranden, de wildstromende rivieren die op hoge bergtoppen, vlakbij zee ontspringen, het indrukwekkende berglandschap van o.a. de Picos de Europa, de groene valleien, de bijzondere stadjes en verborgen dorpjes aan de Golf van Biskaje of tegen de bergen aan gelegen.
paisvasco1

Pais Vasco

De naast elkaar gelegen provincies Vizcaya en Guipuzcoa aan de noordkust van Spanje maken deel uit van Spaans Baskenland. Bilbao is de hoofdstad van Vizcaya en al heel lang één van de belangrijkste haven- en industriesteden van Spanje. In het oude centrum vindt men renaissance, barok, neoklassieke en moderne gebouwen.

De hoofdstad van Guipuzcoa is San Sebastian, in het Baskisch Donostia, een badplaats met allure. De kleinste deelstaat van Spanje is de wijnstreek La rioja , waarvan Logroño de hoofdstad is. Logroño
ligt aan de oevers van de Ebro rivier en is een gezellige stad met een mooie kathedraal. Vanuit Logroño
kunt u diverse uitstapjes maken in het prachtige Rioja gebied, zoals o.a. naar het Klooster van Valvanera op 68 km van de stad.

De provincie Navarra is voor een deel Baskisch. Daar de beide pelgrimsroutes naar Santiago hier samenkomen is het gebied vooral aantrekkelijk vanwege de middeleeuwse bouwkunst.

De hoofdstad Pamplona heeft haar faam voornamelijk te danken aan de beroemde feesten van San Fermin die elk jaar in juli gehouden worden. Maar Navarra heeft ook een geweldige natuur die zich uitstrekt van de Pyreneeën tot de streek La Rioja. Inmiddels zijn beide streken goede wijnburen, want de wijnen uit Navarra spelen een steeds belangrijker rol in Europa.
Noord-Spanje_12

Noord-Spanje

Noord-Spanje wordt ook wel 'het Groene Spanje' genoemd. Vanaf de Galicische Rías Baixas tot aan de Golf van Biskaje, doorkruist het Groene Spanje de noordkust van het Iberisch schiereiland langs de volgende vier autonome regio's: Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Een streek die niet door het massatoerisme is ontdekt en waarschijnlijk ook nooit zal worden. Getekend door een berglandschap dat traditioneel een isolement heeft veroorzaakt ten opzichte van de rest van het land. Dit heeft ertoe geleid dat deze volken bijna al hun tradities, gewoontes en zelfs eeuwenoude talen behouden hebben.

Groen is het landschap door de vele bossen en weiden. Breed zijn de 'rias', de zeearmen die ver het land in reiken en doen denken aan de Noorse fjorden. Aan de oevers liggen vele schilderachtige steden en dorpen, rijk aan culturele en historische schoonheden. Maar u vindt er ook prachtige zandstranden langs de grillige kustlijn en verborgen dorpjes aan de Golf van Biskaje of tegen de bergen van de Picos de Europa aan gelegen. En niet te vergeten de cultuurrijke stad Bilbao, met het legendarische Gugenheim museum.

In het uiterste oosten voeren de wijnen de boventoon. In de Rioja kunt u heerlijk rijden tussen de wijngaarden, die graag hun deuren voor u openen.

cantabria1

Cantabria

De aan de noordkust van Spanje gelegen deelstaat Cantabria c.q. provincie Santander grenst ten westen aan Asturias en ten oosten aan het Baskenland. Het landschap is groen en heuvelachtig met mooie stranden.

Santander, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, is een moderne, levendige badplaats met mooie stranden. Op 27 kilometer van Santander ligt het pittoreske, middeleeuwse dorpje Santillana del Mar, een Nationaal Historisch Monument. Het dorpje Liérganes ligt ca. 25 km ten zuiden van Santander aan de Miera rivier.

Reisdata:
- dagelijks

Inbegrepen
- vlucht per Vueling/Iberia Amsterdam - Bilbao // Santiago - Amsterdam
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 7 etmalen Avis autohuur categorie A. (Fiat 500 of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in aangegeven Paradores o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen
- lunches en diners
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- eventuele parkeerkosten
- persoonlijke uitgaven
- ruimbagage
- bemiddelingskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij en het goedkoopste actietarief van de Paradores. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Voor deze special zijn slechts een beperkt aantal stoelen/kamers beschikbaar. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie