Mundicolor Spanje Vakanties

8-daagse Paradores fly-drive De Almoravides & Almohades route

Zoals Nederland met tulpen en klompen gestereotypeerd wordt, wordt Andalusië dat met stranden, flamenco, fiestas, tapas en sherry; deze typering symboliseert de ontspannen levensstijl van de Andalusiers. Maar Andalusie heeft zoveel meer te bieden; een bijzonder rijke historie waarin de Moren zeven eeuwen de scepter hebben gezwaaid en er een fascinerende erfenis hebben achtergelaten.

Dag 1: Luchthaven Sevilla - Arcos de la Frontera ; 96 kilometer.
Na aankomst op de luchthaven van Sevilla, haalt u uw huurauto op en gaat u weg naar Arcos de la Frontea. Arcos de la Frontera is een karakteristieke witte stad met een doolhofachtige wijk. Het is de poort naar de Ruta de Pueblos Blancos, een ring van bergstadjes die in Moorse stijl zijn witgekalkt. De totale route is ruim 200 kilometer. Mocht u, na de overdosis architectuur van de afgelopen dagen, toe zijn aan wat rust, dan kan dat prima in deze landelijke omgeving.
Uw hotel, de Parador de Arcos de la Frontera ***, heeft een idyllische ligging met een prachtig uitzicht.

Dag 2: Arcos de la Frontera - Ronda; 87 kilometer.
Vandaag rijdt u een deel van de route langs de witte dorpjes. Ronda; gebouwd op een kalkrots, boven een zeer diepe kloof, is het een van de meest spectaculair gelegen steden van Spanje. Vanwege deze ligging, was het een van de laatste bastions van de Moren.
Overnachting in de Parador de Ronda****.

Dag 3: Ronda.
Ronda, een stad die dankzij zijn romantische uitstraling sterk bijdroeg aan de bekendheid van Andalusië. Een diepe kloof, overgestoken door een 18de-eeuwse brug,snijdt de stad in twee. Aan de ene kant ligt het oude Ronda en aan de andere het nieuwe. In het oude staan de meest bekende monumenten. Aan het Plaza de la Duquesa de Parcent staan de Kerk van Santa María la Mayor en het gemeentehuis, het Ayuntamiento. Het Palacio de Mondragón, ooit paleis van gouverneurs en koningen, is het beste toonbeeld van de plaatselijke architectuur. Binnen de oude stadsmuren verrijst de Kerk van El Espíritu Santo,gebouwd in 1505 onder koning Ferdinand van Aragón. Naast de kerk staat de poort van Almocabar en de poort van Karel V die ooit de toegang verschaften tot deze plaats. Van hier heel dichtbij loopt een weg omlaag naar de kloofvan waar u uitzicht heeft op de waterval van de Guadalvín. Overnachting in de Parador de Ronda****.

Dag 4: Ronda - Antequera;  88 kilometer.
 Deze drukke handelsstad had een strategische betekenis in de Romeinse tijd, maar ook, veel later, als Moors grensfort ter verdediging van Granada. Ook hier weer veel kerken en bovendien een heus stierenvechtmuseum.
Overnachting in de Parador de Antequera ****. In deze moderne parador, met zijn rustige ligging en een, wederom, schitterend uitzicht, kunt u heerlijk bijkomen.

Dag 5: Antequera.
Een half uurtje rijden, ten zuiden van Antequera, ligt een klein nationaal park, El Torcal. Het is bekend vanwege zijn wonderlijke kalkstenen rotsformaties, die qua natuurschoon, doen denken aan de nationale parken van het zuidwesten van de Verenigde Staten. U kunt kiezen uit verschillende wandelroutes. En neem goede loopschoenen mee; bij regen worden rotsen glad. Of, zoals ik al in de inleiding zei: als u heel graag het Alhambra in Granada wilt zien, dan is een retour ongeveer 210 kilometer, in tijd ongeveer 2 en een half uur.
Overnachting in de Parador de Antequera ****.

Dag 6: Antequera - Malaga ; 57 kilometer.
Málaga, uitkijkende over de zeehaven, bezit de stad een van de grootste moorse citadellen die bewaard zijn gebleven. Gebouwd tussen de achtste en elfde eeuw is het nu het onderkomen voor het Archeologisch museum waar vondsten tentoongesteld zijn uit de Fenicische en Romeinse tijd.  Via een stuk verdedigingsmuur is de citadel verbonden met het kasteel van Gibralfaro van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Onder de citadel schuilt het inmiddels gedeeltelijk uitgegraven Romeins Theate. Van daar vlakbij loopt de lommerrijke laan Avenida de Cervantes tot aan de stierenvechtersarena die in de volksmond bekend is als de Malagueta. Het stadhuis of Ayuntamiento en de voormalige douane, Aduana, liggen vlakbij de kathedraal, hier bekend als “demankepoot” omdat de tweede toren nooit werd afgemaakt. Deze tempel is een superbe toonbeeld van de Spaanse Renaissance. Het interieur is rijkelijk bedeeld met kapellen die stuk voor stuk prachtige Andalusische heiligenbeelden herbergen. Het koorgestoelte is  bewonderenswaardig, en datzelfde geldt voor de schilderijen die de zeer oude muren vullen. De Kerk van Santiago staat aan de straat die ons voert naar een van de trefpunten voor de bevolking van Malaga, het Plaza de la Merced, met als belangrijkste blikvanger het Monument aan Torrijos. Aan een zijde van dit plein staat het geboortehuis van Pablo Picasso tegenwoordig zetel van de naar deze schilder vernoemde stichting.
Overnachting in de Parador de Malaga Golf ****.

Dag 7: Malaga.
De stad heeft nog andere musea als dat van de Bellas Artes waar stukken te zien zijn van Murillo of Zurbarán en van de jonge Picasso. Het bezoek aan het oude Fenicische Malaga of Malaca wordt afgerond met een bezichtiging van de kerken van Los Mártires, El Sagrado Corazón, en El Santo Cristo de la Salud, drie alle gelegen in de oude binnenstad. Het rustigste stadsdeel wordt gevormd door de kustboulevard van La Farola, bij de haven. Het meest levendige daarentegen is dat van de straat Larios tot aan het Plaza de la Constitución. Het standbeeld van de Markies van Larios kijkt uit over de Alameda Principal die voert tot de Brug van Tetuán over de Guadalmedina. Aangekomen aan de andere kant van de stad belandt u in wijken als de Trinidad met de populaire kerk van San Pablo, of de onmiskenbare zeemansbuurt van El Perchel, met zijn parochiekerk gewijd aan de Virgen del Carmen, de schutsvrouw van de vissers.
Overnachting in de Parador de Malaga Golf ****.

Dag 8: Malaga - Luchthaven Malaga; 5 kilometer.
Mocht u overwegen op uw laatste dag het Alhambra mee te pakken, om daarna door te rijden naar het vliegveld van Malaga; houd rekening met in totaal ongeveer 240 kilometer, waar bijna 3 uur voor staat.
En anders rijdt u rustig van Antequera naar het vliegveld van Malaga waar u uw huurauto weer inlevert.

Route: Malaga - Malaga, Parador, km | Totaal 333 km
1e dag: Luchthaven Sevilla - Arcos de la Frontera , Parador de Arcos, 96 km
2e dag: Arcos de la Frontera - Ronda, Parador de Ronda, 87 km
3e dag: Ronda, Parador de Ronda
4e dag: Ronda - Antequera, Parador de Antequera, 88 km
5e dag: Antequera, Parador de Antequera
6e dag: Antequera - Malaga, Parador de Malaga Golf, 57 km
7e dag: Malaga, Parador de Malaga Golf
8e dag: Malaga - Luchthaven Malaga, 5 km

Inclusief:
- Vlucht Amsterdam - Sevilla // Malaga - Amsterdam per lijndienst van transavia.xcom
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 7 etmalen autohuur Avis Categorie A (Bijv. Ford Ka of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in de aangegeven accommodatie(s) op basis van logies en ontbijt

Geeft u de voorkeur aan een grotere auto dan kunt u deze onder opties (stap 3) wijzigen in een andere auto categorie tegen de toeslag tussen categorie A en de door u gewenste categorie. Boekt u met 4 personen en heeft u liever 2 auto's  in plaats van 1 auto dan kunt u dat bij boeking vermelden

Parador de Arcos

Ligging

De Parador van Acos is gelegen in het historische centrum van Arcos dichtbij het beroemde kasteel en het stadhuis. Vanuit de Parador heeft u indrukwekkende uitzichten over de vruchtbare vlakten van de Andalusische stad Arcos de la Frontera. De Parador van Arcos de la Frontera is voorzien van traditionele Andalusische decoratie.

Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, lift, winkeltje, airconditioning en een openbare parkeergelegenheid op het pleintje vóór de Parador. Het restaurant serveert streekgerechten. Door de centrle ligging kunt u 's avonds het centrum in kunt gaan voor een avondwandelingetje en een drankje op een gezellig terras.

Alle kamers hebben telefoon, TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Parador de Malaga Golf

Ligging

Gelegen aan zee, nabij het vliegveld en op 10 km van Malaga. De Parador van Malaga Golf ligt naast de eigen golfbaan (18 holes). Deze baan stamt uit 1925 en is ontworpen door Tom Simpson, die ook de banen van Mui field en Turnberry ontwierp. Naast de golfbaan zijn tevens 3 putting greens en 2 approach greens.

De ruime en lichte kamers hebben een prachtig uitzicht op zee, het zwembad en/of de golfbaan en zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, tuin, parking, restaurant, fitnessruimte en een zwembad

Parador de Ronda

Ligging

De Parador van Ronda is gevestigd in het voormalige gemeentehuis en is gelegen in het historische centrum van Ronda, dichtbij de Puente Nuevo en de Plaza de Toros. De Parador kijkt uit op de 165 meter diepe en 80 meter brede kloof.

De kamers in dit hotel zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben een bad of douche en een toilet.

De Parador beschikt over een receptie, bar, restaurant, lobby, lift, winkeltje, garage en tuin met zwembad.

Parador de Antequera

Ligging

De Parador van Antequera is een opvallend moderne hotel. Het biedt uitzicht op het prachtig landschap van Andalusië. Vanaf het buitenzwembad, het trendy terras en het elegante restaurant hebt u uitzicht op de rotsformaties en de zonsondergang. De Parador wordt omgeven door groene tuinen met een zwembad en terras. Door de ligging heeft u een geweldige uitzicht over het platteland en de stad Antequera.

De kamers zijn ruim en hebben donkere parketvloeren en lichtgekleurde muren en plafonds. Ze zijn minimalistisch ingericht met eigentijdse meubels, koele kleuren en rustgevende verlichting.

De Parador heeft een receptie, lobby, bar, winkeltje, airconditioning en mooie tuinen met zwembad. Rondom het hotel vindt u parkeergelegenheid. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant biedt een rijke keuken geïnspireerd op de lokale- en streekgerechten.

Vanuit de Parador van Antequera kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan de grote steden van Andalusië, zoals Málaga, Granada, Sevilla en Córdoba. Het centrum van Antequera is in 10 minuten lopen te bereiken. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid.

De Almoravides & Almohades route

Bijzonderheden

Paradores de Turismo
Paradores zijn een uniek netwerk van charmehotels, gesitueerd door heel Spanje. De eerste Parador werd opgericht in 1928 en vandaag de dag zijn er 93 verspreid over het land. Velen zijn in prachtig gerestaureerde historische gebouwen - Moorse forten, voormalige kloosters, paleizen, kastelen, landhuizen, sommige in op locaties die op de wereld erfgoed lijst staan, anderen in Nationale Parken en bergachtige gebieden of in een idyllische kustplaatsje. De unieke stijl en de schitterende omgeving van enkele van de Paradores, gecombineerd met hun uitstekende restaurants, maken dat ze een ideale setting zijn voor een luxe verblijf in Spanje. Alle kamers bieden comfortabele accommodatie en goede service. De restaurants zijn van een hoog niveau met de focus op regionale gerechten en uitstekende lokale wijnen. Ze variëren van 3 tot 5 sterren en zijn, verrassend genoeg, zeer redelijk geprijsd. Op bepaalde tijden van het jaar hebben ze verbluffende speciale aanbiedingen!

Cultuur, gastronomie…
…en kunst, diners en middeleeuwse opvoeringen, wijnproeven en wijncursussen, routes door emblematische Spaanse plaatsen... De paradores geven u de gelegenheid om een belangrijk deel van de Spaanse cultuur te leren kennen. Meld u aan voor een bezoek met gids aan de Moskee van Cordoba, een van de meest bijzondere bouwwerken in de wereld. Wandel door de historische centra van steden zoals Segovia, Salamanca o Santiago de Compostela, alle door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoedsteden, via routes die door de paradores zelf worden georganiseerd. U kunt dit alles doen terwijl u tot rust komt in hotels waar het comfort en de voortreffelijke klantenservice voorop staan. Wat wilt u nog meer?

Sporten voor de grootste durfals
Als u uw adrenalinapeil wilt verhogen, dan hebt u geluk: Paradores zijn uitgelezen plaatsen om een avontuur te beginnen dankzij hun op het actieve toerisme gerichte programma's. In de parador van Cazorla kunt u het nationale park van Cazorla bezoeken. Wilt u de kick van het rafting ervaren of kanoën in spectaculaire natuurgebieden zoals de rivier de Sella, de Miño of het natuurpark van Grazalema? Het enige wat u hoeft te doen is een kamer reserveren in de paradores van Cangas de Onis, Tui of Ronda. Andere mogelijkheden zijn: een rondvaart in een heteluchtballon die u kunt ondernemen in de parador van Vic-Sau; duiken in El Hierro; in grotten afdalen vlak naast de parador van Fuente Dé, midden in het gebergtePicos de Europa; paardrijden of tochten in een terreinwagen door het gebergte Sierra de Gredos. De keuze is enorm!

En natuurlijk, golfen
Spanje is een must voor golfliefhebbers. Denk er niet langer over na: maak kennis met deze sport, of verbeter uw zwakke plekken, tijdens de intensieve golfcursussen die u bijvoorbeeld kunt volgen in de paradores van Malaga Golf, el Saler, Aiguablava, Ayamonte, Benicarló of Jávea. Geweldige golfbanen tegen hele voordelige prijzen.

Natuur van zuid naar noord
Bergschoenen en -kleding, rugzak, veldfles, hoed, zonnebrandmiddel, regenjas voor het geval dat, en heel veel zin om ongelofelijk mooie landschappen te zien. Kom het zelf beleven: De paradores organiseren excursies naar indrukwekkende natuurgebieden zoals de nationale parken van de Tablas de Daimiel, Doñana of Monfragüe, waar u kunt genieten van hun flora en fauna. Maar er valt meer te doen. Wandelen in La Palma, een eiland dat door de UNESCO is uitgeroepen tot Biosfeerreservaat; unieke landschappen aanschouwen, zoals Las Médulas, een compleet werelderfgoed verborgen tussen de bergen van Castilië en Leon; de sterren bewonderen vanaf de berg de Teide, de hoogste top van Spanje.… Heel verleidelijk, vindt u niet?

Oasis aan gevoelens
Arabische baden en bubbelbaden, schoonheidsbehandelingen, spa -programma's midden in de natuur, massages aan de Middellandse-Zeekust… Klinkt goed, niet? Paradores zijn een ideale manier om aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen. Alleen, met zijn tweeën of in gezelschap van vrienden. In de paradores van Cordoba, Hondarribia, Vielha, Zafra en Limpias vindt u de ideale rust en welzijn om uw lichaam en geest te verlichten. Rust, gezondheid en relaxen: laat u verleiden.
Zuid-Spanje_1

Zuid-Spanje

Andalusië is het zuidelijk deel van Spanje, dat u onmiddellijk associeert met het uitbundige, zorgeloze, zonnige leven; het land van de fiestas, folkloristische feesten en flamenco dansen. Maar ook het land van de indrukwekkende bergketens, wijngaarden, olijfbomen en onvergetelijke witte dorpjes. De regio is verdeeld in acht provincies.

De kustprovincies zijn: Almeria, Malaga, Cadiz en Huelva. Cadiz is een van de provincies die
de nog ongerepte Costa de La Luz omvat. Hier vindt u prachtige, witte dorpjes. Huelva loopt van Cadiz tot aan de grens met Portugal en is voornamelijk bekend vanwege de mooie stranden en het Nationaal Park 'Coto Donana'.

De provincies in het binnenland van Andalusië zijn Jaen, Granada, Cordoba en Sevilla. In de provincie jaen vindt u het prachtige Natuurpark van Cazorla. Het hoogtepunt van de provincie granada is de gelijknamige stad. Geef hem een aalmoes, vrouw, want er bestaat in de wereld geen grotere smart, dan blind te zijn in Granada. Aan deze spreuk, die op de toegangspoort van het Alhambra staat, valt niets toe te voegen. Half Arabisch, half christelijk is het karakter van Granada, met het Alhambra als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Deze, op een heuvel gelegen paleisstad is omgeven door vestingmuren met meer dan 30 torens. Granada was de hoofdstad van het laatste mohammedaanse koninkrijk in Spanje en in het Alhambra heeft men als het ware aan de Arabische cultuur een eeuwigheidswaarde willen geven. Cordoba, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, wordt tot een van de oudste steden van Spanje gerekend en was van de 8ste tot de 11de-eeuw de hoofdstad van het Mohammedaanse Spanje. Uit deze periode dateren het Alcazar met zijn prachtige tuinen en de Mezquita, de kathedraal met zijn honderden pilaren en bogen. Maar er is natuurlijk nog veel meer bezienswaardig zoals het 'Alcazar' / de vesting, de 'Juderia' wijk met levendige kronkelstraatjes vol winkeltjes en terrassen en de 'Medina Azahara', de Moorse paleisstad even buiten Cordoba.
Sevilla verpersoonlijkt zoveel Spaans karakter, biedt zoveel variëteit aan artistieke rijkdom, bezit zoveel charme dat men haar het kenmerk van Spanje is gaan noemen. Het is de bakermat van veel Spaanse kunst en cultuur, o.a. van de Spaanse Flamenco. 

andalucia1

Andalusië

Andalusië is het zuidelijk deel van Spanje, dat u onmiddellijk associeert met het uitbundige, zorgeloze, zonnige leven; het land van de fiestas, folkloristische feesten en flamenco dansen. Maar ook het land van de indrukwekkende bergketens, wijngaarden, olijfbomen en onvergetelijke witte dorpjes. De regio is verdeeld in acht provincies.

De kustprovincies zijn: Almeria, Malaga, Cadiz en Huelva. Cadiz is een van de provincies die
de nog ongerepte Costa de La Luz omvat. Hier vindt u prachtige, witte dorpjes. Huelva loopt van Cadiz tot aan de grens met Portugal en is voornamelijk bekend vanwege de mooie stranden en het Nationaal Park 'Coto Donana'.

De provincies in het binnenland van Andalusië zijn Jaen, Granada, Cordoba en Sevilla. In de provincie jaen vindt u het prachtige Natuurpark van Cazorla. Het hoogtepunt van de provincie granada is de gelijknamige stad. Geef hem een aalmoes, vrouw, want er bestaat in de wereld geen grotere smart, dan blind te zijn in Granada. Aan deze spreuk, die op de toegangspoort van het Alhambra staat, valt niets toe te voegen. Half Arabisch, half christelijk is het karakter van Granada, met het Alhambra als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Deze, op een heuvel gelegen paleisstad is omgeven door vestingmuren met meer dan 30 torens. Granada was de hoofdstad van het laatste mohammedaanse koninkrijk in Spanje en in het Alhambra heeft men als het ware aan de Arabische cultuur een eeuwigheidswaarde willen geven. Cordoba, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, wordt tot een van de oudste steden van Spanje gerekend en was van de 8ste tot de 11de-eeuw de hoofdstad van het Mohammedaanse Spanje. Uit deze periode dateren het Alcazar met zijn prachtige tuinen en de Mezquita, de kathedraal met zijn honderden pilaren en bogen. Maar er is natuurlijk nog veel meer bezienswaardig zoals het 'Alcazar' / de vesting, de 'Juderia' wijk met levendige kronkelstraatjes vol winkeltjes en terrassen en de 'Medina Azahara', de Moorse paleisstad even buiten Cordoba.
Sevilla verpersoonlijkt zoveel Spaans karakter, biedt zoveel variëteit aan artistieke rijkdom, bezit zoveel charme dat men haar het kenmerk van Spanje is gaan noemen. Het is de bakermat van veel Spaanse kunst en cultuur, o.a. van de Spaanse Flamenco.

Reisdata:
- dagelijks

Inbegrepen
- vlucht per transavia Amsterdam - Sevilla // Malaga - Amsterdam 
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 7 etmalen Avis autohuur categorie A. (Fiat 500 of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in aangegeven Paradores o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen
- lunches en diners
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- eventuele parkeerkosten
- persoonlijke uitgaven
- ruimbagage
- bemiddelingskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij en het goedkoopste actietarief van de Paradores. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Voor deze special zijn slechts een beperkt aantal stoelen/kamers beschikbaar. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie