Mundicolor Spanje Vakanties

Ontdek de natuur van Baskenland met locals

Ontdek de natuur van Baskenland met locals

Kies voor een 6 of 8-daagse reis

Geniet van een heerlijk verblijf  in de prachtige omgeving van het Baskenland met verblijf in Ulle Gorri Basseria! Ulle Gorri is een Baskische boerderij, gelegen op de Baskische bergen en geplaatst op een ideale locatie om het Baskenland te verkennen in korte autoritten.

De accommodatie wordt het hele jaar omgeven door een zee van groene weiden, in de uitlopers van de mythische berg Gorbeia, vlakbij het beukenbos van Altube en de Gujuli-waterval. Daarnaast ligt het ook op een korte loopafstand naar de Salto del Nervión, de hoogste waterval in Spanje. De boerderij zelf heeft een prachtig veld met fruitbomen, met tuinmeubilair om optimaal van de natuur te genieten en een plek om te zitten zodat u de zonsondergang kan bewonderen.

Tijdens de reis zit minimaal één gratis wandelroute inbegrepen en bij een verblijf van 7 nachten kunt u zelfs twee wandelingen maken. Deze wandelingen worden begeleid door een lokale gids die u verteld over de lokale manier van leven in dat gebied van het Baskenland. Natuurlijk vertelt hij of zij u ook over de prachtige omgeving van de accommodatie. Zo kunt u tijdens de wandeling genieten van het uitzicht over de Sierra Salvada, een bergketen die bekend staat om zijn bijzondere vorm.

De andere dagen heeft u uw huurauto tot uw beschikking om de omgeving van het Baskenland te verkennen. Natuurlijk kunt u ook bij de accommodatie blijven en heerlijk ontspannen in een hangmat van de accommodatie.

Inclusief:

- Retourvlucht vanaf de gekozen luchthaven
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachting in Untza, Ulle Gorri o.b.v. logies/ontbijt
- Huurauto categorie A (ophalen luchthaven Bilbao of Santander) voor de gehele reisperiode
- Bij een verblijf van 5 nachten; één begeleidde wandeling
- Bij een verblijf van 7 nachten; twee begeleidde wandelingen

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Ulle Gorri Baserria

Ligging

De accommodatie ligt op minder dan 20 minuten van Vitoria, 40 minuten van Bilbao en La Rioja en slechts een uur en 15 minuten van Donosti (San Sebastián) of Pamplona en met gemakkelijke toegang op slechts 10 minuten van de afrit van de snelweg.

Faciliteiten

De boerderij heeft een mooie en gezellige landelijke studio met open haard, aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit, gebouwd in de oude hut van de boerderij met een capaciteit voor 2 personen en met een extra slaapbank.
Vluchten
U mag op deze vluchten handbagage meenemen in de cabine. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kunt u terug lezen welke eisen er worden gesteld aan de handbagage.

Ruimbagage is in de meeste gevallen niet gratis. Indien u ruimbagage wenst mee te nemen en u reist met Transavia, dan kunnen wij dit tot 2,5 week voor vertrek (tegen een toeslag) voor u reserveren. Indien u met een andere luchtvaartmaatschappij vliegt, ga dan naar de website van de luchtvaartmaatschappij en bekijk de mogelijkheden.

Autohuur
Bij deze reis is standaard een categorie A auto inbegrepen, indien gewenst kunt u deze upgraden. Tevens kunt u ervoor kiezen om een all-inclusive verzekering af te sluiten voor de autohuur. Hiermee koopt u o.a. het eigen risico in geval van schade en/of diefstal af. De mogelijkheden treft u gedurende het boekingsproces.

Exclusief:
EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.
paisvasco1

Pais Vasco

De naast elkaar gelegen provincies Vizcaya en Guipuzcoa aan de noordkust van Spanje maken deel uit van Spaans Baskenland. Bilbao is de hoofdstad van Vizcaya en al heel lang één van de belangrijkste haven- en industriesteden van Spanje. In het oude centrum vindt men renaissance, barok, neoklassieke en moderne gebouwen.

De hoofdstad van Guipuzcoa is San Sebastian, in het Baskisch Donostia, een badplaats met allure. De kleinste deelstaat van Spanje is de wijnstreek La rioja , waarvan Logroño de hoofdstad is. Logroño
ligt aan de oevers van de Ebro rivier en is een gezellige stad met een mooie kathedraal. Vanuit Logroño
kunt u diverse uitstapjes maken in het prachtige Rioja gebied, zoals o.a. naar het Klooster van Valvanera op 68 km van de stad.

De provincie Navarra is voor een deel Baskisch. Daar de beide pelgrimsroutes naar Santiago hier samenkomen is het gebied vooral aantrekkelijk vanwege de middeleeuwse bouwkunst.

De hoofdstad Pamplona heeft haar faam voornamelijk te danken aan de beroemde feesten van San Fermin die elk jaar in juli gehouden worden. Maar Navarra heeft ook een geweldige natuur die zich uitstrekt van de Pyreneeën tot de streek La Rioja. Inmiddels zijn beide streken goede wijnburen, want de wijnen uit Navarra spelen een steeds belangrijker rol in Europa.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie