Mundicolor Spanje Vakanties

8-daagse Paradores fly-drive Special B - van Bilbao naar Madrid

Kust, natuur en cultuur in het kwadraat; veelzijdiger, binnen het tijdsbestek van een week, kunnen we het voor u niet maken. Vanuit Bilbao voert deze route u langs de kust van Noord-Spanje, door het grootste nationale park van Europa, via Leon naar de op een hoogvlakte gelegen Werelderfgoedsteden als Salamanca en Avila, naar Madrid. U gaat waarschijnlijk tijd te kort komen maar wat let u om nog eens terug te gaan of de reis te verlengen?

Dag 1: Bilbao - Santiliana del Mar; ca. 130 kilometer.
Na aankomst op de luchthaven van Bilbao haalt u uw huurauto op. Mocht u het spectaculaire Guggenheim Museum in Bilbao willen bezoeken, dan adviseren wij u, indien mogelijk, een vroege vlucht te kiezen. Anders pakt u de A8, de kustroute richting Santiliana del Mar dat, in tegenspraak met zijn naam, niet aan zee gelegen is. Met zijn goudkleurige stenen huizen uit de 15e tot 17e eeuw, is het een van de mooiste steden van Spanje. De stad is ontstaan rond het romaanse klooster La Colegiata, destijds een belangrijk pelgrimscentrum. Wandel ook even naar het charmante Plaza Mayor.
Overnachting in de Parador de Santiliana del Mar ***, modern, maar zeer charmant.

Dag 2: Santiliana del Mar - Cangas de Onis; ca. 115 kilometer.
NB: Voor liefhebbers van prehistorische kunst: vlakbij Santiliana bevinden zich de Cuevas de Altamira, ontdekt in 1869 en in 1985 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Deze kunst wordt tot de mooiste van de wereld gerekend en bestaat o.a. uit gravures en tekeningen uit 18.000 voor Christus. Ter bescherming van de schilderingen kunnen de grotten slechts beperkt worden bezocht. Er is schriftelijke toestemming nodig dus check ruim voor uw vertrek hun website voor de voorwaarden.
Lukt het niet, wees niet getreurd; Cangas de Onis, uw volgende stop, is de toegangspoort tot de schitterende Picos de Europa, het grootste nationale park van Europa. Het dankt zijn naam aan de zeelieden voor wie de bergtoppen, als ze naar huis terugkeerden, symbool stonden voor “bijna thuis”. Het park bestaat uit zeer diverse landschappen, is rijk aan flora en fauna en de wegen zijn goed.
Bij het buro voor toerisme in Cangas kunt u informatie krijgen over wandelingen, georganiseerde tours maar ook over routes die u met uw eigen auto kunt afleggen. Als u de foto’s op de websites van Cangas en Picos bekijkt, dan begrijpt u dat u dit park niet mag overslaan.
Uw hotel, de prachtige Parador de Cangas de Onis ****, is schitterend gelegen in een groene omgeving, aan de oever van de Sella, omringd met de toppen van de Picos de Europa. Het is gehuisvest in een voormalig klooster uit de 12e eeuw, het San Pedro de Villanueva klooster, dat al sinds 1907 tot nationaal Spaans monument is verklaard.

Dag 3: Cangas de Onis - Leon - Benavente; ca. 240 kilometer.
Vandaag gaat u op weg naar Leon. Als u de N 625 neemt richting Riano, rijdt u door de schitterende Desfiladero de los Beyos. Deze diepe kloof met zijn hoge kalkstenen rotsen, op de bodem waar de Rio Sella stroomt, slingert zich 10 kilometer lang door de bergen. Riano zelft ligt aan een stuwmeer. Hoewel de geschatte reistijd voor deze hele route naar Leon ongeveer twee en een half uur is, adviseren wij k u een uurtje extra in te calculeren om de vele vergezichten vast te leggen met uw fototoestel. Leon, ooit door de Romeinen gesticht als legerplaats, werd in de middeleeuwen hoofdstad van het koninkrijk Leon. In 1037 werd het door Ferdinand I verenigd met aartsrivaal Castilie. Samen vormden ze de drijvende kracht achter de Reconquista, en daarmee dus ook achter de Spaanse Inquisitie. De grootste bezienswaardigheid van Leon is de gotische kathedraal, en dan met name zijn gebrandschilderde ramen. De Basilica de San Isidoro met zijn Panteon Real waar zo’n 20 vorsten hun laatste rustplaats hebben gevonden, is een goede tweede. Maar er is in Leon veel meer moois te zien. In de steegjes in het schilderachtige centrum rondom het Plaza Mayor vindt u vele cafés, kerken en vervallen herenhuizen. Aan het eind van de middag rijdt u verder naar Benaventa, voor overnachting.
Uw hotel, Parador de Benavente **** is gelegen op een rots waar vroeger het Castillo-Palacio de los Condes de Benavente stond, waarvan de Torre del Caracol bewaard is gebleven. U heeft er een prachtig uitzicht over de vruchtbare laagvlakte van Benavente.

Dag 4: Benavente - Salamanca: ca. 150 kilometer
U arriveert in het volgende juweeltje, Werelderfgoedstad Salamanca. Deze voormalige nederzetting uit de preromeinse tijd, viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De meeste bezienswaardigheden staan in het centrum en zijn heel goed te voet te verkennen; de universiteit, het Plaza Mayor en de oude en nieuwe kathedraal.
Uw hotel, de Parador de Salamanca ****, ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad. U verblijft hier twee nachten.

Dag 5: Salamanca
U heeft de hele dag de gelegenheid om alles waar u gisteren niet aan toe bent gekomen, vandaag alsnog te bezoeken.
Overnachting in de Parador de Salamanca ****.

Dag 6: Salamanca - Avila; ca. 90 kilometer.
Vandaag verruilt u Salamanca voor wederom een Werelderfgoedstad, Avila. De stadsmuren, de best gepreserveerde ter wereld, zijn in de 11e eeuw gebouwd om de Moren buiten de deur te houden. Deze, maar ook de vier romaanse kerken die buiten deze muren zijn gebouwd, staan op de lijst van Unesco. Wandel over de stadsmuren en door het eeuwenoude centrum waar elke straat en elk plein doordrenkt is van de tijden van weleer.
U overnacht in de Parador de Avila ****, dat gehuisvest is in een 16e-eeuws paleis en in het historische centrum van de stad ligt.

Dag 7: Avila
Vervolg uw verkenning van Avila of, voor de natuurliefhebbers, pak de auto naar het Sierra Gredos Nature Reserve, dat op een uur rijden van Avila ligt.
Overnachting in de Parador de Avila ****.

Dag 8: Avila - Luchthaven Madrid; ca. 145 kilometer.
De prachtige hoofdstad van Spanje is nog niet aan bod gekomen. Afhankelijk van uw vluchttijden, heeft u misschien nog kans een korte blik op de stad te werpen.

Route: Bilbao - Madrid, Parador, km | Totaal 864 km
1e dag: Luchthaven Bilbao - Santillana del Mar, Parador de Santillana del Mar, 132 km
2e dag: Santillana del Mar - Cangas de Onis, Parador de Cangas, 113 km
3e dag: Cangas de Onis - Benaventa, Parador de Benavente, 240 km
4e dag: Benavente - Salamanca, Parador de Salamanca, 150 km
5e dag: Salamanca , Parador de Salamanca
6e dag: Salamanca - Avila, Parador de Avila, 90 km
7e dag: Avila, Parador de Avila
8e dag: Avila - Luchthaven Madrid, 144 km

Inclusief: vliegreis per KLM en verblijf in standaard kamers op basis van logies en ontbijt. Bij deze reis is een huurauto categorie B inbegrepen voor 7 etmalen.

Geeft u de voorkeur aan een grotere auto dan kunt u deze onder opties (stap 3) wijzigen in een andere auto categorie tegen de toeslag tussen categorie B en de door u gewenste categorie. Boekt u met 4 personen en heeft u liever 2 auto's in plaats van 1 auto dan kunt u dat bij boeking vermelden.

Parador de Cangas

Ligging

De Parador van Cangas de Onís ligt aan de groene oevers van de rivier de Sella. Het Nationaal Park Picos de Europa is te voet bereikbaar. In deze omgeving vindt u een Romeinse brug en de historische kapel Santa Cruz. Tevens vindt u vele prehistorische grotten in de buurt.Dit oude klooster en nationaal monument is waarschijnlijk gesticht door Koning Alfonso I in de 8e eeuw. Het wordt omringd door de bergketen Picos de Europa.

Alle kamers hebben telefoon, TV (canal+) minibar, kluisje en arico. De compleet ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De standaardkamers bevinden zich in de nieuwe vleugel.

Het hotel heeft een restaurant, receptie, lobby, (cider)bar, draadloos internet, bar, TV- en leeszaal met open haard, bibliotheek met leesruimte. In de tuin is een speeltuin en parking.

Parador de Santillana del Mar

Ligging

Parador van Santillana del Mar is gelegen in een natuurlijke omgeving aan de rand van het charmante stadje Santillana de Mar; Het is gevestigd in een modern landhuis dat gebouwd is regionale stijl.

De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

De Parador beschikt over een receptie, lift, lobby, sauna, tuin en garage/parking.

Parador de Benavente

Ligging

De Parador van Benavente is gelegen in de tuinen van la Mota, uitkijkpunt van het dorp, op een rots waar vroeger het Castillo-Palacio de los Condes de Benavente stond, waarvan de Torre del Caracol bewaard is gebleven en waarvandaan men een prachtig uitzicht heeft over de vruchtbare laagvlakte van Benavente.

De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, air conditioning, televisie, canal plus en een minibar.

Het restaurant serveert voornamelijk streekgerechten. Tevens is er een vergaderzaal, een parking en een tuin.

Parador de Salamanca

Ligging

De Parador is gelegen tegenover het monumentale centrum van Salamanca aan de linkeroever van de rivier de Tormes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oude en monumentale stad.

De kamers van de Parador zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, lift, winkeltje, garage/parking, sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd.

Parador de Avila

Ligging

De Parador van Avila is gelegen in het historische stadscentrum van Avila dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat vermeld. Op loopafstand van de parador bevindt zich de bekende Gotische kathedraal.De Parador beschikt over een receptie, lobby, bar, lift, internet airco en een tuin met terras dat uitkijkt over de stadsmuren.De kamers zijn warm en intiem ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken. Alle kamers zijn verschillend qua formaat en indeling, maar zijn allemaal comfortabel ingericht en voorzien van telefoon, televisie, minibar en kluisje.
cantabria1

Cantabria

De aan de noordkust van Spanje gelegen deelstaat Cantabria c.q. provincie Santander grenst ten westen aan Asturias en ten oosten aan het Baskenland. Het landschap is groen en heuvelachtig met mooie stranden.

Santander, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, is een moderne, levendige badplaats met mooie stranden. Op 27 kilometer van Santander ligt het pittoreske, middeleeuwse dorpje Santillana del Mar, een Nationaal Historisch Monument. Het dorpje Liérganes ligt ca. 25 km ten zuiden van Santander aan de Miera rivier.
asturias1

Asturias

Asturias is een van de mooiste regio's van 'Het Groene Spanje' en staat, op grond van het prachtige landschap dat deze regio u biedt, ook wel bekend als 'Paraiso Natural' (natuurparadijs); de grillige kustlijn met zandstranden, de wildstromende rivieren die op hoge bergtoppen, vlakbij zee ontspringen, het indrukwekkende berglandschap van o.a. de Picos de Europa, de groene valleien, de bijzondere stadjes en verborgen dorpjes aan de Golf van Biskaje of tegen de bergen aan gelegen.
castillayleon1

Castilla-Leon

Spanje's grootste autonome deelstaat qua oppervlakte is Castilla y Leon. Toch is deze regio vanwege haar klimatologische omstandigheden zeer dunbevolkt. In de oude steden Burgos, Leon, Salamanca, Valladolid, Avila en Segovia vindt u een schat aan bouwwerken uit de 15e en 16e eeuw.

In elk van de steden vindt u een prachtige kathedraal en natuurlijk de 'Plaza Mayor'. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a: de kathedralen van Burgos en Leon, het Romeinse aquaduct van Segovia, de Plaza Mayor en de oudste universiteit van Spanje in Salamanca, de middeleeuwse stadsmuur van Avila etc.

Reisdata
- dagelijks


Inbegrepen
- vlucht per KLM Amsterdam - Bilbao // Madrid - Amsterdam
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 7 etmalen Avis autohuur categorie B. (Seat Ibiza of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in aangegeven Paradores o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen
- lunches en diners
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- eventuele parkeerkosten
- persoonlijke uitgaven
- ruimbagage
- bemiddelingskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)


Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij en het goedkoopste actietarief van de Paradores. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Voor deze special zijn slechts een beperkt aantal stoelen/kamers beschikbaar. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie