Mundicolor Spanje Vakanties

9-daagse fly-drive De Natuur van Andalucia

Andalusië wordt doorgaans gestereotypeerd met stranden, flamenco, fiestas, tapas en sherry; deze typering symboliseert de ontspannen levensstijl van de Andalusiers. Maar de meest veelzijdige regio van Spanje heeft zoveel meer te bieden; de Moren hebben hun erfenis niet alleen achtergelaten in steden als Cordoba, Granada en Sevilla, maar ook in de vele witte bergdorpen, gelegen in de schitterende natuurparken die deze regio rijk is.  Deze bergdorpen, de Pueblos Blancos, en de natuurparken zijn uw uitvalsbasis tijdens deze reis. Uw hotels, de Villas de Andalucia, zijn allemaal gebouwd in dezelfde, Moorse, stijl.

Dag 1: Luchthaven Malaga – Grazalema; 140 kilometer, ongeveer 2 uur rijden.
U haalt uw huurauto op en gaat op weg naar Grazalema. In de 13e eeuw, toen de Spanjaarden tijdens de Reconquista hun land weer opeisten, vluchtten veel Moorse boeren de bergen in. Ze bouwden hier huisjes en kalkten ze wit tegen de zon. Nog steeds worden ze ieder voorjaar wit gekalkt; zo wordt traditioneel het voorjaar ingeluid. Ze dienden destijds tevens als forten. Bij bijna elk dorp vind je wel een bijbehorende burcht. Door hun ligging kon men de vijand al van ver zien aankomen. Andalusië was, mede hierdoor, de laatste streek die heroverd is door de Spanjaarden. Op uw route ligt Ronda, de meest bekende pueblo blanco. Met een spectaculaire, bijna onneembare ligging,, op een zware kalkrots, boven een diepe kloof, mag u deze eigenlijk niet overslaan. Hier ligt ook een van de oudste stierenarena’s van Spanje.
De komende twee nachten verblijft u in Hotel Villa de Grazalema ***, prachtig gelegen in het Sierra de Grazalema. Vanuit dit charmante hotel, kijkt u uit op het dorp en de schitterende omgeving. Het centrum van Grazalema is ca.10 minuten lopen. Het wordt omgeven door het Sierra del Endrinal-gebergte en beschikt over een buitenzwembad. Het restaurant serveert traditionele streekgerechten. Hotel Villa de Grazalema heeft ook een café-bar met een terras en uitzicht over het dorp. Alle kamers hebben airconditioning en een balkon of een terras met uitzicht op de bergen. Ze zijn voorzien van een tv en een eigen badkamer.

Dag 2: Grazalema.
De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen; een rijke flora en fauna, waaronder diverse gierenkolonies, vormen hier het decor. U kunt ook Arcos de la Frontera, een ander bekend bergdorp bezoeken. Grazalema-Arcos is ongeveer 50 kilometer, door de bergen is dat een uurtje rijden. Voor de “die-hards” die sowieso het schitterende Sevilla willen bezoeken; bedenk dat een enkele reis bijna 200 kilometer is, in tijd een kleine 2 uur. En dan moet u ook nog terugrijden. Overnachting in Hotel Villa de Grazalema ***.

Dag 3: Grazalema – Priego de Cordoba; 195 kilometer, ongeveer 2 ½ uur rijden.
De route gaat via Antequera; deze drukke handelsstad had een strategische betekenis in de Romeinse tijd, maar ook, veel later, als Moors grensfort ter verdediging van Granada. U vindt hier veel kerken en bovendien een heus stierenvechtmuseum. Mocht u liever via Cordoba rijden, dan meet de route in totaal 295 kilometer, in tijd 4 uur rijden. Als u dat ervoor over heeft, u komt hier niet bekocht uit. Deze stad, gebouwd door de Romeinen, werd begin 8e eeuw veroverd door de Moren. De oude stad en het pronkstuk, de Mezquita, staan op de Werelderfgoedlijst. De invloed van de Moren op deze stad is, op zijn minst, indrukwekkend te noemen. Wist u dat in de 10e eeuw Cordoba, met rond een half miljoen inwoners, de grootste stad ter wereld was? En dat het toen tevens het belangrijkste financiële, commerciële en culturele centrum van de wereld was? Van de talrijke monumenten die Cordoba aan zijn glorietijd heeft overgehouden, mag u in ieder geval de Mezquita niet overslaan.
Overnachting in Hotel Villa de Priego ***, gelegen in het Sierras Subbeticas natuurpark. De villa’s liggen verspreid over het terrein en ook hier weer schitterende vergezichten. Het hotel biedt gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Het heeft ook een zwembad.. Elke villa heeft een woonkamer en een badkamer met ligbad. Ze hebben ook een kitchenette, airco en tv. Het restaurant in de Villa de Priego de Córdoba ligt in een centraal gebouw. De bar-cafetaria van het hotel biedt een scala aan drankjes en snacks.

Dag 4: Priego de Cordoba.
Vandaag heeft u alle tijd om het natuurpark te bezoeken. Het heeft een aantal zeer bijzondere geologische rotsformaties en grote kalkstenen plateaus. U vindt hier zo’n 70 vogelsoorten, waaronder gieren en adelaars. Of, als het aantal kilometers u gisteren afgeschrikt heeft, kunt u vandaag naar Cordoba. Vanuit uw hotel is een enkele reis ongeveer 110 kilometer, die u in ongeveer 1 ½ uur af kunt leggen.
Overnachting in Hotel Villa de Priego ***.

Dag 5: Priego de Cordoba – Bubion; 150 kilometer, ongeveer 2 ½ uur rijden.
Op uw route ligt Granada, de eerste Spaanse stad die, in 1984, op de Werelderfgoedlijst kwam te staan. De volgende drie gebouwen zijn verantwoordelijk voor deze notering: Het Alhambra, door de Nasriden gebouwd als hun idee van het paradijs op aarde; de Generalife, het buitenverblijf van de Nasriden koningen dat met een voetpad verbonden is met het Alhambra; en het Albaicin, in de 13e eeuw gebouwd als fort, op een helling tegenover het Alhambra. Een ander leuk weetje is dat de Reconquista eindigde in Granada, in 1492. Als ik u was, zou ik deze kans benutten.
Overnachting in Hotel Villa de Bubion ***. Bubion ligt in het zuiden van de indrukwekkende Sierra Nevada. Met veertien bergtoppen van meer dan 3000 meter kunt u hier ’s winters skiën. Een aantal van de bergtoppen kunt u vanuit uw hotel zien liggen. Hotel Villa de Bubión ligt in het Nationaal Park Sierra Nevada, bij de Poqueira Gorge. Het biedt een buitenzwembad en gratis WiFi in de openbare ruimtes. Hotel Villa de Bubión beschikt over een restaurant, een bar-café en een 24-uurs receptie. Verder is er een charmant terras met tafels en stoelen. De villa's van het Bubión-complex zijn alle voorzien van verwarming en een volledig uitgeruste badkamer met toiletartikelen, evenals een televisie.

Dag 6: Bubion.
Sla een bezoek aan de schitterende Sierra Nevada niet over. Zowel de hoogte als de nabijheid van de Middellandse Zee verklaren de grote verscheidenheid aan flora en fauna. Bubion ligt aan en vlakbij een aantal uitgezette wandelingen. Laat u van tevoren bij het dichtstbijzijnde informatiepunt voorlichten en trek een paar goede wandelschoenen aan; Natte rotsen zijn glad.
Overnachting in Hotel Villa de Bubion ***.

Dag 7: Bubion – Laujar de Andarax; 75 kilometer, ongeveer 1 uur en 40 minuten.
Overnachting in Hotel Villa de Laujar ***, gelegen in de uitlopers van de Sierra Nevada. Het complex biedt buitenzwembaden die open zijn in de zomer, een tennisbaan en gratis parkeergelegenheid. De villa's van het Villa de Laujar liggen rondom de grote tuinen. Alle villa's hebben een grote veranda, airconditioning en een tv. Gratis WiFi is beschikbaar in de openbare ruimtes. Het complex heeft een bar en een restaurant, dat gebruikmaakt van ingrediënten uit de eigen moestuin. Het biedt ook privé-paardenstallen.

Tip: Wilt u, op weg van A naar B, een mooie route volgen, dan kunt u op de site van viamichelin.nl uw vertrek- en eindpunt ingeven; u krijgt dan een of meerdere suggesties waar u uit kunt kiezen. In deze regio is dat zowel een aanrader als een mooi hulpmiddel!

Dag 8: Laujar de Andarax.
Vandaag kunt u de omgeving verder verkennen. Een voorbeeld van de veelzijdigheid van deze regio is de woestijn van Tabernas. Deze ligt zo’n 60 kilometer naar het oosten en is de enige woestijn die Europa rijk is. Of u rijdt naar Almeria en bezoekt het grootste fort dat de Moren in Spanje gebouwd hebben, het Alcazaba. De circa 65 kilomter legt u in ongeveer een uur af.
Overnachting in Hotel Villa de Laujar ***.

Dag 9: Laujar de Andarax – Luchthaven Malaga; 200 kilometer.
U rijdt terug naar de luchthaven van Malaga waar u uw huurauto inlevert.

Heeft u nog tijd over, dan kunt u overwegen er een strandvakantie aan vast te knopen. Of combineer uw verblijf in de landelijke Villas de Andalucia met een aantal nachten in de steden Granada, Sevilla en/of Cordoba zelf. Onze medewerkers kunnen u informeren over de mogelijkheden voor een eventuele verlenging.

Route: Malaga - Malaga, hotel, km | Totaal 764 km
1e dag: Malaga vliegveld - Grazalema,  H. Villa de Grazalema ****, 140  km
2e dag: Grazalema, H. Villa de Grazalema ****
3e dag: Grazalema - Priego de Cordoba, H. Villa Turistica de Priego ****, 195 km
4e dag: Priego de Cordoba, H. Villa Turistica de Priego ****
5e dag: Priego de Cordoba - Bubion,  H. Villa de Bubion ****, 150 km
6e dag: Bubion - H. Villa de Grazalema ****
7e dag: Bubion - Laujar de Andarax, H. Villa Turistica de Laujar ****, 75 km
8e dag: Laujar de Andarax, H. Villa Turistica de Laujar ****
9e dag: Laujar de Andarax - Malaga vliegveld, 200 km

Inclusief:
- Vlucht Amsterdam - Malaga - Amsterdam per lijndienst van Iberia, Vueling of transavia.com
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 8 etmalen autohuur Avis categorie A (Bijv. Ford Ka of gelijkwaardig)
- 8 overnachtingen in de aangegeven accommodaties op basis van logies en ontbijt

Geeft u de voorkeur aan een grotere auto dan kunt u deze onder opties (stap 3) wijzigen in een andere auto categorie tegen de toeslag tussen categorie A en de door u gewenste categorie.

Villa de Grazalema

Ligging

Hotel Villa de Grazalema *** is prachtig gelegen in het Sierra de Grazalema. Vanuit dit charmante hotel, kijkt u uit op het dorp en de schitterende omgeving. Het centrum van Grazalema is ca.10 minuten lopen. Het wordt omgeven door het Sierra del Endrinal-gebergte en beschikt over een buitenzwembad. Het restaurant serveert traditionele streekgerechten. Hotel Villa de Grazalema heeft ook een café-bar met een terras en uitzicht over het dorp. Alle kamers hebben airconditioning en een balkon of een terras met uitzicht op de bergen. Ze zijn voorzien van een tv en een eigen badkamer.

Villa de Laujar de Andarax

Ligging

Hotel Villa de Laujar *** is gelegen in de uitlopers van de Sierra Nevada. Het complex biedt buitenzwembaden die open zijn in de zomer, een tennisbaan en gratis parkeergelegenheid. De villa's van het Villa de Laujar liggen rondom de grote tuinen. Alle villa's hebben een grote veranda, airconditioning en een tv. Gratis WiFi is beschikbaar in de openbare ruimtes. Het complex heeft een bar en een restaurant, dat gebruikmaakt van ingrediënten uit de eigen moestuin. Het biedt ook privé-paardenstallen.

Villa de Bubion

Ligging

Hotel Villa de Bubion ligt in het zuiden van de indrukwekkende Sierra Nevada. Met veertien bergtoppen van meer dan 3000 meter kunt u hier 's winters skiën. Een aantal van de bergtoppen kunt u vanuit uw hotel zien liggen. Hotel Villa de Bubión ligt in het Nationaal Park Sierra Nevada, bij de Poqueira Gorge. Het biedt een buitenzwembad en gratis WiFi in de openbare ruimtes. Hotel Villa de Bubión beschikt over een restaurant, een bar-café en een 24-uurs receptie. Verder is er een charmant terras met tafels en stoelen. De villa's van het Bubión-complex zijn alle voorzien van verwarming en een volledig uitgeruste badkamer met toiletartikelen, evenals een televisie.

Villa de Priego

Ligging

Hotel Villa de Priego *** is gelegen in het Sierras Subbeticas natuurpark. De villa?s liggen verspreid over het terrein en ook hier weer schitterende vergezichten. Het hotel biedt gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Het heeft ook een zwembad.. Elke villa heeft een woonkamer en een badkamer met ligbad. Ze hebben ook een kitchenette, airco en tv. Het restaurant in de Villa de Priego de Córdoba ligt in een centraal gebouw. De bar-cafetaria van het hotel biedt een scala aan drankjes en snacks.
Tijdens deze 9-daagse rondreis maakt u kennis met het landelijke karakter van het Andalusische platteland. Onderweg komt u langs pittoreske, witte dorpjes en prachtige natuurgebieden. U verblijft in Villas de Andalucia, kleinschalige landelijk gelegen accommodaties die in de vorm van een wit dorp zijn gebouwd. De reis begint en eindigt in Malaga, dus als u de tijd heeft kunt u de reis verlengen aan het strans.

Hieronder vindt u per Villa de Andalucia een aantal activiteiten. Afhankelijk van uw aankomstdag kunnen de excursies mogelijkheden aangepast worden dit omdat niet alle excursies dagelijks aangeboden kunnen worden:

Grazalema - Bezoek op eigen gelegenheid aan de “Fábrica de Mantas de Grazalema” (een authentieke dekenfabriek, een van de oudste van Spanje). - Wandeling “Sendero de los charcones” (een relatief makkelijk wandelroute van 1.8 km / 1 uur). - Wandeling met gids door het historische en culturele centrum van Grazalema

Priego de Cordoba - Bezoek aan “Jardín Micológico “La Trufa”. (Botanische Tuinen maar met paddenstoelen in plaats van planten/bloemen) - Wandeling met gids door het historische en culturele centrum van Priego de Cordoba

Bubion - Bezoek aan “Fábrica Telar Hilacar” (een historische wol weverij die nog in werking is) - Bezoek aan een hamdrogerij - Wandeling door het pitoreske dorp Ferreirola in de Alpujaras met de mogelijkheid om hiervandaan aan te sluiten op een van de vele wandelroutes zoals bijv. “Sendero GR-142”

Laujar de Andarax - Bezoek aan een van de bodegas in de buurt van Laujar incl. Proeverij. - Wandeling Ruta de Los Pilares door het centrum van Laujar - Wandeling Senda de La Hidroeléctrica (een middel zware wandelroute van 7 km / 3 uur).
andalucia1

Andalusië

Andalusië is het zuidelijk deel van Spanje, dat u onmiddellijk associeert met het uitbundige, zorgeloze, zonnige leven; het land van de fiestas, folkloristische feesten en flamenco dansen. Maar ook het land van de indrukwekkende bergketens, wijngaarden, olijfbomen en onvergetelijke witte dorpjes. De regio is verdeeld in acht provincies.

De kustprovincies zijn: Almeria, Malaga, Cadiz en Huelva. Cadiz is een van de provincies die
de nog ongerepte Costa de La Luz omvat. Hier vindt u prachtige, witte dorpjes. Huelva loopt van Cadiz tot aan de grens met Portugal en is voornamelijk bekend vanwege de mooie stranden en het Nationaal Park 'Coto Donana'.

De provincies in het binnenland van Andalusië zijn Jaen, Granada, Cordoba en Sevilla. In de provincie jaen vindt u het prachtige Natuurpark van Cazorla. Het hoogtepunt van de provincie granada is de gelijknamige stad. Geef hem een aalmoes, vrouw, want er bestaat in de wereld geen grotere smart, dan blind te zijn in Granada. Aan deze spreuk, die op de toegangspoort van het Alhambra staat, valt niets toe te voegen. Half Arabisch, half christelijk is het karakter van Granada, met het Alhambra als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Deze, op een heuvel gelegen paleisstad is omgeven door vestingmuren met meer dan 30 torens. Granada was de hoofdstad van het laatste mohammedaanse koninkrijk in Spanje en in het Alhambra heeft men als het ware aan de Arabische cultuur een eeuwigheidswaarde willen geven. Cordoba, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, wordt tot een van de oudste steden van Spanje gerekend en was van de 8ste tot de 11de-eeuw de hoofdstad van het Mohammedaanse Spanje. Uit deze periode dateren het Alcazar met zijn prachtige tuinen en de Mezquita, de kathedraal met zijn honderden pilaren en bogen. Maar er is natuurlijk nog veel meer bezienswaardig zoals het 'Alcazar' / de vesting, de 'Juderia' wijk met levendige kronkelstraatjes vol winkeltjes en terrassen en de 'Medina Azahara', de Moorse paleisstad even buiten Cordoba.
Sevilla verpersoonlijkt zoveel Spaans karakter, biedt zoveel variëteit aan artistieke rijkdom, bezit zoveel charme dat men haar het kenmerk van Spanje is gaan noemen. Het is de bakermat van veel Spaanse kunst en cultuur, o.a. van de Spaanse Flamenco.

Reisdata:
- dagelijks

Inbegrepen
- vlucht per transavia Amsterdam - Malaga - Amsterdam 
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 7 etmalen Avis autohuur categorie A. (Fiat 500 of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in aangegeven charmehotels o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen
- lunches en diners
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- eventuele parkeerkosten
- persoonlijke uitgaven
- ruimbagage
- bemiddelingskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij en het goedkoopste actietarief van de accommodaties. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Voor deze special zijn slechts een beperkt aantal stoelen/kamers beschikbaar. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen Greenseat - CO2 Compensatie