Verantwoord reizen

Reizen is beleven, het maken van herinneringen die uw hele leven bijblijven. Reizen heeft echter ook een negatieve impact op het klimaat en de lokale bevolking. Wij van Style in Travel nemen graag de verantwoordelijkheid op ons om de negatieve gevolgen van het reizen zoveel mogelijk te beperken.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf 1 januari 2020 alle reizen volledig klimaatneutraal aan te bieden. De compensatie van het vervoer en verblijf in onze accommodaties wordt volledig door ons opgebracht. Klimaatneutraal reizen betekent dat wij niet alleen de CO2-uitstoot compenseren, maar ook de zogenaamde equivalenten, onder de verzamelnaam nox, zoals roet, stikstofuitstoot en de condens strepen die vliegtuigen in de lucht maken.

Wij hebben gekozen voor een samenwerking met Climate Neutral Group. Deze organisatie werkt al 15 jaar vol passie aan het terugdringen van het klimaatprobleem. Zij stimuleren klimaatneutraal ondernemerschap en adviseren bedrijven hierover. De Climate Neutral Group zorgt voor betrouwbare klimaatcompensatie doordat de projecten Gold Standard of VCS Standard gecertificeerd zijn. Daarnaast is Climate Neutral Group lid van The International Carbon Reduction and Offset Alliance (ICROA). Climate Neutral Group is een Certified B Corp-organisatie.

Verantwoordelijk omgaan met reizen is essentieel en door compensatie via klimaatprojecten wordt een goede eerste stap gezet op weg naar duurzamer reizen, zodat ook de volgende generatie nog volop kan genieten van al het moois dat deze wereld te bieden heeft!

Iedere reiziger ontvangt vanaf 1 januari 2020 een certificaat voor verantwoord reizen bij de reisbescheiden.