Sevilla & Cordoba

Cordoba en Sevilla, 8 dagen; een interessante stedencombinatie waarbij u het binnenlandse traject per trein reist.

1e dag: Vlucht Amsterdam – Sevilla per IBERIA. Aankomst op de luchthaven van Sevilla en op eigen gelegenheid naar het hotel. Overnachting in hotel Abanico.

2e dag: Sevilla; gehele dag ter vrije beschikking. U bepaalt zelf wat te bezoeken; wat te denken van de Giralda, de Plaza Espana of de Juderia wijk. Overnachting in hotel Abanico in Sevilla.

3e dag: Sevilla - Cordoba: Ontbijt in hotel en gelegenheid om de stad te verkennen. In de loop van de middag per comfortabele hogesnelheidstrein van Madrid naar Cordoba. Overnachting in hotel Tryp Gallos.

4e dag: Cordoba; gehele dag ter vrije beschikking. Overnachtingen in hotel Tryp Gallos.

5e dag: Sevilla - Cordoba: Ontbijt in hotel en gelegenheid om de stad te verkennen. In de loop van de middag per comfortabele hogesnelheidstrein van Madrid naar Sevilla. Overnachting in hotel Abanico. 

6e en 7e dag: Sevilla; Gehele dag ter vrije beschikking. 2 Overnachtingen in hotel Abanico.

8e dag: Vlucht Sevilla - Amsterdam per Iberia. Vertrek op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Sevilla voor de retourvlucht naar Amsterdam.

Inclusief:
- Vlucht Amsterdam - Sevilla - Amsterdam per lijndienst van Vueling
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 7 overnachtingen in de aangegeven accommodatie(s) op basis van logies en ontbijt
- Treinticket Sevilla - Cordoba (2e klasse) per AVE hogesnelheidstrein
- Treinticket Cordoba - Sevilla (2e klasse) per AVE hogesnelheidstrein

Bij deze reis is een treinticket Sevilla - Cordoba - Sevilla 2e klasse inbegrepen, indien gewenst kunt u deze later upgraden.

Abanico

Ligging

typisch Sevillaans 18e eeuws herenhuis, gelegen in het historische centrum van Sevilla, dichtbij alle bezienswaardigheden.

Faciliteiten

kleine ontbijtkamer, receptie en patio.

Interieur

totaal 23 kamers, verdeeld over 2 verdiepingen, gebouwd rondom een binnenpatio, met complete badkamer, airconditioning, kluisje, satelliet-tv en telefoon.

Tryp Gallos

Ligging

aan de rand van het centrum.

Faciliteiten

cafetaria/restaurant, ontbijtzaal, tv-salon, lounge en een zwembad

Interieur

met complete badkamer, airco, telefoon en kleuren-tv .

Andalucia

Andalusië is het zuidelijk deel van Spanje, dat u onmiddellijk associeert met het uitbundige, zorgeloze, zonnige leven; het land van de fiestas, folkloristische feesten en flamenco dansen. Maar ook het land van de indrukwekkende bergketens, wijngaarden, olijfbomen en onvergetelijke witte dorpjes. De regio is verdeeld in acht provincies.

De kustprovincies zijn: Almeria, Malaga, Cadiz en Huelva. Cadiz is een van de provincies die
de nog ongerepte Costa de La Luz omvat. Hier vindt u prachtige, witte dorpjes. Huelva loopt van Cadiz tot aan de grens met Portugal en is voornamelijk bekend vanwege de mooie stranden en het Nationaal Park 'Coto Donana'.

De provincies in het binnenland van Andalusië zijn Jaen, Granada, Cordoba en Sevilla. In de provincie jaen vindt u het prachtige Natuurpark van Cazorla. Het hoogtepunt van de provincie granada is de gelijknamige stad. Geef hem een aalmoes, vrouw, want er bestaat in de wereld geen grotere smart, dan blind te zijn in Granada. Aan deze spreuk, die op de toegangspoort van het Alhambra staat, valt niets toe te voegen. Half Arabisch, half christelijk is het karakter van Granada, met het Alhambra als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Deze, op een heuvel gelegen paleisstad is omgeven door vestingmuren met meer dan 30 torens. Granada was de hoofdstad van het laatste mohammedaanse koninkrijk in Spanje en in het Alhambra heeft men als het ware aan de Arabische cultuur een eeuwigheidswaarde willen geven. Cordoba, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, wordt tot een van de oudste steden van Spanje gerekend en was van de 8ste tot de 11de-eeuw de hoofdstad van het Mohammedaanse Spanje. Uit deze periode dateren het Alcazar met zijn prachtige tuinen en de Mezquita, de kathedraal met zijn honderden pilaren en bogen. Maar er is natuurlijk nog veel meer bezienswaardig zoals het 'Alcazar' / de vesting, de 'Juderia' wijk met levendige kronkelstraatjes vol winkeltjes en terrassen en de 'Medina Azahara', de Moorse paleisstad even buiten Cordoba.
Sevilla verpersoonlijkt zoveel Spaans karakter, biedt zoveel variëteit aan artistieke rijkdom, bezit zoveel charme dat men haar het kenmerk van Spanje is gaan noemen. Het is de bakermat van veel Spaanse kunst en cultuur, o.a. van de Spaanse Flamenco.

deel deze pagina

Overzicht

Andalucia
Combinatiereis
8 dagen
Stedencombinaties Fly-Trainrondreizen
Hotel
€ 747 p.p.
met vertrek op 14-10-2015

Vragen?

Vul uw nummer in en we bellen u zo spoedig mogelijk terug